Les excavacions d'aquest estiu al jaciment d'Empúries han posat al descobert les restes d'un enterrament, segons un comunicat difós ahir pel Departament de Cultura, que apunta que pot pertanyer als campaments romans anteriors a la creació de la ciutat.

El comunicat de la Generalitat diu : «Destaca la troballa, dins del reompliment d'una d'aquestes sitges, de restes d'un enterrament i evidències de rituals efectuats prèviament a la inutilització d'aquestes estructures d'emmagatzematge».

Els treballs s'han fet en un sector previ a la creació de la ciutat romana que podria estar relacionat amb el campament militar precedent. Aquí s'han excavat alguns espais d'habitació, així com sitges, on s'ha produït la troballa de l'enterrament esmentada.

Aquest diari no va aconseguir ahir posar-se en contacte amb l'equip d'arqueòlegs d'Empúries per tenir informació més detallada.

D'altra banda, els treballs arqueològics han permès continuar la recerca de les ocupacions més antigues que es documenten en el sector anomenat Ínsula 30 de la ciutat romana, amb resultats que l'equip d'arqueòlegs del museu «valoren molt positivament», diu el comunicat de la Generalitat.

S'ha continuat l'excavació dels espais de celler i magatzem corresponents a una casa romana que va resultar destruïda sobtadament, «segurament per un incendi, en el segle I aC, amb la troballa de diversos elements domèstics in situ, com ara les peces d'un teler, un calder de bronze o una graella de ferro».

A les excavacions hi ha participat una trentena d'estudiants d'arqueologia procedents d'universitats catalanes, així com de diversos punts dels estats espanyol i francès, en el context de la 71ena edició del Curs d'Arqueologia d'Empúries, que finalitzarà avui.

71è Curs d'Arqueologia

El Curs Internacional d'Arqueologia d'Empúries ha esdevingut el més antic de l'Estat espanyol.

A través de les pràctiques d'arqueologia i de la resta d'activitats que es realitzen durant el curs, aquest esdevé una oportunitat per conviure unes setmanes al jaciment i compartir coneixements i formes diferents de treballar.

La part teòrica del curs ha consistit en conferències sobre el tema Nous mètodes i tècniques en el registre i l'exploració arqueològica.