«Estic preparada per a tot», manifestava, ahir, a Telecinco, Pilar Abel, la vident veïna de Figueres que ha inciat el procés judicial per obtenir proves que demostrin que Salvador Dalí és el seu pare. En aquest context, Abel va enviar un missatge als responsables de la Fundació Gala-Dalí, que demanaran que pagui les costes de la costosa exhumació del cadàver en el cas que els tests d'ADN determinin que no és la filla del pintor. A l'entitat que gestiona el llegat de Salvador Dalí els adverteix que amb la seva actitud «estan posant en dubte les paraules d'una jutgessa».

«Estic segura que soc la seva filla», va reiterar, una vegada més, la dona, que ahir va ser entrevistada a la cadena espanyola. Davant dels micros va afirmar sentir-se preparada «per a tot». «Si els resultats no són el que espero, continuaré per avançar perquè no em refio d'aquesta gent», ha arribat a afirmar.

A més, Pilar ha enviat un missatge als responsables de la Fundació Dalí, que han declarat que reclamaran les despeses de la costosa exhumació del pintor en el cas que no coincideixin les mostres genètiques. La presumpta paternitat de l'artista, però, no és l'única batalla judicial iniciada per Abel. Fa cosa de deu anys i escaig patia una derrota sonada: el 18 de gener de 2006 l'Audiència de Girona arxivava una querella que va interposar contra l'escriptor Javier Cercas, a qui acusava de ridiculitzar-la en una de les seves novel·les. Al novembre de 2011, els Mossos d'Esquadra la detenien acusada d'una presumpta estafa. Segons la policia catalana, la vident hauria gastat uns 1.000 euros en telèfon a costa d'una clienta a qui hauria robat les dades.