El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que celebra aquest any la seva vuitena edició, ha programat un total de 140 obres audiovisuals.

Les pel·lícules han estat seleccionades per l'organització entre els 1.132 films admesos a concurs, dels quals 232 eren curtmetratges i 900 llargmetratges.

Les obres es podran veure des del 29 de juliol fins al 5 d'agost, quan tindrà lloc el lliurament de premis, a Puigcerdà.

El festival comptarà amb 33 sessions de projecció, ampliant així les 20 de la passada edició. «Volem demostrar que a Cerdanya hi ha interès pel cinema i que al sector li interessa la comarca», ha afirmat el director del festival, Jordi Forcada.

Pel que fa al programa, segons el director, aquest any s'ha fet una aposta per tres eixos principals: curtmetratges, llargmetratges de ficció i llargmetratges documentals.

Així, també s'inclouen les propostes tradicionals de Curtmiratges, Infantil, Films catalans i en català, Internacional VOS, Golfa, amb films de terror, i les seccions Especial, Oficial i Finalistes.

A més, continuen les sessions amb «valor afegit» com ara la curTECA i Cinefília, destinada al passi d'un llargmetratge amb cinefòrum amb l'equip.

Aquest any s'incrementaran el nombre de sessions destinades al passi de llargmetratges, amb projeccions diàries a les quatre de la tarda, i la programació del cap de setmana creix amb noves sessions de llargmetratges i documentals.

Així, s'han creat una nova marca, DOCU, per les propostes documentals, que inclourà les ja tradicionals DOCUetnografia, DOCUpaisatge, DOCUfusió i les noves DOCUsocietat i DOCUart.