La Generalitat va enviar ahir un escrit davant el jutjat número 1 d'Osca en el qual indica no posseir les peces objecte de litigi del monestir de Sixena, ja que aquestes es troben en mans del Consorci del Museu de Lleida.

L'advocat de la Generalitat, Xavier Muñoz, recorda en el text, que va ser la mateixa Audiència Provincial d'Osca qui el passat 13 de juliol va dictar un acte en el qual s'assenyalava que el Consorci de Lleida tenia interès a resoldre el conflicte «en resultar ser posseïdor de part dels béns litigiosos».

L'administració catalana considera que aquest fet ha de ser entès en el sentit que «quan el Tribunal es refereix a una 'part dels béns litigiosos', ho és en la part restant, la pendent de lliurar, ja que, l'altra ja està lliurada i es troba, en aquests moments, al monestir de Sixena».

Per tant, «la Generalitat de Catalunya no disposa de la possessió immediata de les peces objecte de la present execució, ja que les mateixes estan a poder de terceres persones, que són posseïdores de bona fe dels béns litigiosos».

Aragó vol intervenció policial

Per la seva part, el Govern aragonès va dir que demanarà avui a la jutgessa d'Osca que va ordenar a Catalunya la devolució dels béns del monestir de Sixena que autoritzi l'entrada al Museu de Lleida de tècnics d'Aragó, juntament amb la brigada de Patrimoni de la Policia Nacional o l'anàloga de la Guàrdia Civil, per confiscar-los judicialment. Això passarà si la Generalitat no informa del pla de devolució.