La jove trompetista i cantant Andrea Motis obrirà el Girona Jazz Festival, que tindrà lloc del 17 al 30 de setembre, i també rebrà Chicuelo i Patàx, segons l'avançament de la programació feta pública ahir. Les entrades es posaran avui a la venda.

Andrea Motis presentarà el seu nou disc, Emotional dance, en un concert el 17 de setembre a l'Auditori de Girona.

La jove promesa porta des del 2012 que sorprèn el públic amb la música d'ídols de la talla de Louis Armstrong i Chet Baker, juntament amb Joan Chamorro. Aquell any, Quincy Jones es va fixar en ella i la va convidar a compartir escenari al Festival de Peralada.

El disc Emotional Dance està editat pel llegendari segell Impulse! L'àlbum es va gravar a Nova York amb una banda formada per músics catalans i nord-americans i està produït per Jay Newland i Brian Bacchus, conegut pel seu treball amb Norah Jones i Gregory Porter.

Per la seva part, Chicuelo actuarà acompanyat de Marco Mezquida el 21 de setembre a la plaça dels Jurats per presentar el seu últim treball, Conexión, amb el qual pretenen «simplement difondre alegria oferint el que sabem fer millor». Bulerías, rumbes, seguiriyas o balades són només alguns dels estils que es poden trobar entre els set temes de Conexión, definit com «una constant conversa entre guitarra i piano».

Gravat a finals de 2016 a Barcelona, la producció musical ha anat a càrrec seu, mentre que la producció executiva l'ha dut a terme el Taller de Músics, qui va suggerir que s'embarquessin en aquest projecte.

Es diu que en aquest projecte Marco Mezquida i Chicuelo es troben, no es pregunten d'on vénen.

Finalment, Patáx, en formació de set, tornarà al Girona Jazz Festival amb un concert el 23 de setembre a La Mirona, després de recórrer mig món.

Patáx és un projecte de jazz flamenc fusió liderat per Jorge Pérez González i que acumula milers de seguidors a Facebook i milions de reproduccions a Youtube gràcies als seus espectaculars covers i tributs.

El festival posarà avui a la venda les entrades per a aquests tres concerts, a preus a partir dels 15 euros (18 en el cas de Motis), a l'espera de confirmar la resta de la programació els primers dies de setembre.