Els nord-americans George Clooney i Darren Aronofsky optaran al León d'Or en la 74 Mostra de Venècia, on posarà l'accent hispà el mexicà Guillermo del Toro, amb el seu romanç de ciència ficció The shape of water.

Una edició en la qual l'única producció espanyola serà Loving Pablo, sobre el narcotraficant colombià Pablo Escobar, dirigida per Fernando León d'Aranoa i protagonitzada per Javier Bardem i Penélope Cruz.

També amb producció espanyola i igualment fora de concurs, hi haurà Zama, de l'argentina Lucrecia Martel, segons el programa del 74 Festival de cinema de Venècia, presentat ahir a Roma.

En la competició oficial pel Lleó d'Or hi haurà 21 pel·lícules i solament un títol hispanoamericà, el de Guillermo del Toro.

L'autor d' El laberinto del Fauno (2006) aposta per una història d'amor ambienta en plena Guerra Freda amb un viscós amfibi antropomòrfic conservat en un laboratori.

Per la seva banda George Clooney serà a Venècia per estrenar el seu últim treball darrere de les càmeres, Suburbicon, una història de suspens protagonitzada per Matt Damon i Julianne Moore.

El també nord-americà Darren Aronofsky ( Black Swan, 2010) competirà amb una història de terror titulada Mother!, protagonitzada per Jennifer Lawrence, l'espanyol Javier Bardem i Michelle Pfeiffer.

Sitges premia Susan Sarandon

D'altra banda, l'actriu nord-americana Susan Sarandon rebrà el mes d'octubre vinent al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges el Premi Honorífic del certamen, que aquest any commemora el seu 50è aniversari. Sarandon se suma a més als ja anunciats guardons per als directors William Friedkin i Johnnie To.