Una comèdia de crítica social de la companyia La Calòrica sobre l'emprenedoria, Fairfly, i el retorn de l'èxit de la temporada, Les dones sàvies, exercici d'humor i transformacions de dos actors que, amb la complicitat de Molière, es burlen dels pedants d'avui, són els espectacles destacats de la 27a edició de la Proposta de Teatre Independent que oferirà aquesta tardor la Sala La Planeta de Girona.

El cicle també inclou la presentació del nou espectacle de Teatre de la Selva, El muntaplats de Harold Pinter; una obra que combina dansa, teatre i cant per explicar la vida de la primera dona que es va llicenciar en medicina a Catalunya, Barbes de balena; un recital concert del figuerenc Joanjo Bosk dedicat al poeta Josep Palau i Fabre; i una nova producció de La Planeta: El color de la llum, dirigida pel gironí Ferrran Joanmiquel.

A més, la sala La Planeta participarà activament en l'exhibició d'espectacles del Festival de Teatre Amateur de Girona (Fitag), que se celebrarà del 29 d'agost al 2 de setembre. Durant el Fitag, la sala acollirà un cicle de quatre obres dedicat al Teatre Marroquí.

La Planeta forma part, d'altra banda, del festival Temporada Alta, i organitza, conjuntament amb la Llibreria 22, la Proposta de Poesia, vinculada a l'acte de lliurament del premi de narrativa curta Just M. Casero, que aquest any celebrarà la seva vint-i-cinquena edició.

Tots aquests seran actes de la vida cultural gironina que pivotaran aquesta tardor entorn de La Planeta, a més a més de la vint-i-setena edició de la Proposta de Teatre Independent.

Aquest cicle es desenvoluparà entre la segona quinzena de setembre i la primera d'octubre, i es reprendrà durant la setmana de les Fires de Girona.

Les entrades ja s'han posat a la venda pels canals habituals (excepte la producció El color de la llum, inclosa dins el festival Temporada Alta.

Pel que fa a El color de la llum, de Ferran Joanmiquel, és una indagació teatralitzada sobre la mirada del fotoperiodisme i les seves implicacions ètiques. L'autor es pregunta si ens hem tornat insensibles, amb l'allau mediàtica d'imatges de conflictes bèl·lics i altres desastres? Joanmiquel ha recollit el testimoni de fotoperiodistes com Samuel Aranda, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Joan Guerrero i Marta Ramoneda per dur a terme la creació.