El Govern busca alternatives a la taxa del cànon digital

El Cercle de Cultura lamenta l'anul·lació de l'impost i reclama una nova llei amb els mateixos efectes

02.08.2017 | 07:12

La Generalitat de Catalunya està analitzant alternatives per a «no deixar caure» els recursos de la taxa del cànon digital que va anul·lar el Tribunal Constitucional. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, va asseverar ahir que el titular de Cultura, Lluís Puig, i el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, estan ja buscant «alternatives».

Turull no va concretar quines són aquestes possibles alternatives, però va asseverar que es donaran a conèixer quan estiguin decidides, sempre amb la voluntat de «no deixar caure» la taxa del cànon digital a les operadores d'Internet, que servia per finançar la indústria audiovisual.

De la seva banda, el Cercle de Cultura va lamentar ahir que el Tribunal Constitucional hagi anul·lat l'impost que la Generalitat cobrava a les operadores d'Internet i que servia per finançar el sector audiovisual català. Així ho va assenyalar a través d'un comunicat. El Cercle de Cultura va reiterar la necessitat que hi hagi un marc legal i fiscal que afavoreixi el desenvolupament de les indústries i l'activitat cultural i ha instat al Govern i als representants polítics «a comprometre's a crear el més aviat possible una nova llei amb els mateixos efectes». Així mateix, va demanar que es mantinguin el compromisos pressupostaris i les dotacions econòmiques previstes.

El Tribunal Constitucional va tombar l'impost que la Generalitat cobrava a les operadores d'Internet, coneguda com el cànon digital, i que servia per finançar el sector audiovisual català. El govern espanyol el va recórrer perquè entenia que es trepitjava amb l'IVA i que suposava una doble càrrega impositiva.

L'impost s'aplicava a les companyies operadores de serveis de comunicacions electròniques, amb una quota fixa de 0,25 euros al mes per cada contracte de connexió subscrit al territori de Catalunya i el Govern esperava una recaptació de 20,5 milions d'euros l'any.

L'entitat va reiterar la seva convicció que l'impost «permetia donar continuïtat econòmica a la cadena de valor dels continguts digitals, en la mesura que comprometia les parts que operen comercialment amb aquests continguts a generar un sistema de finançament sostenible».

El Cercle de Cultura va manifestat la seva solidaritat amb les entitats representatives del sector cultural de l'audiovisual i va anunciar que s'ha adherit a la carta oberta que han fet pública, que porta per títol «Declaració Catalunya per la Cultura».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Follett, Auster, Marías, Grandes i un Bolaño inèdit, novetats de la tardor

Follett, Auster, Marías, Grandes i un Bolaño inèdit, novetats de la tardor

Alfaguara llançarà el llibre inèdit del desaparegut autor xilè · En els proper mesos també...

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

Els sons més electrònics del nou treball de l'artista andalús, «Hijos del mar», acompanyen els...

El Festival de Cap Roig ha superat el seu rècord d´assistència, amb més de 46.000 espectadors

El Festival de Cap Roig ha superat el seu rècord d´assistència, amb més de 46.000 espectadors

Jason Derulo va cloure ahir una dissetena edició en la qual s'han exhaurit entrades en 20 dels...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema