El cineasta Ventura Pons estrenarà el pròxim 1 de setembre la seva nova pel·lícula Sabates grosses. Una comèdia coral interpretada per Joan Pera, Minnie Marx, Pedro Ruiz, Vicky Peña, Amparo Moreno, Pilar Martínez, Roser Vilajosana, Anna Azcona, Mingo Ràfols i Lucrecia, entre d'altres.

La pel·lícula, produïda per Els Films de la Rambla, retrata històries de personatges que viuen a la part baixa de la Dreta de l'Eixample i aquestes històries tenen el seu context a la Casa de les Columnes al xamfrà de Casp amb Bailèn de Barcelona, a l'edifici del seu davant i a l'església dels Dominics d'Ausiàs March.

«La multiculturalitat de la capital catalana dona per molt», va destacar ahir Ventura Pons, qui va afegir que Sabates grosses està basada en fets reals del molt que han vist i sentit les parets d'aquests edificis.

Com ha explicat Els Films de la Rambla, en aquesta nova pel·lícula de Pons hi apareixen un aristòcrata sense un ral de profundes conviccions religioses, la seva filla d'esquerres, una senyora amb un passat turbulent, un frare dominic «un pèl bandarra», amic d'una gran cantant cubana, amb un fill negre com un carbó independentista català.

També hi apareixen, entre d'altres, dues porteres valencianes amigues que s'ho expliquen tot, l'escocesa filla de l'atracador del tren de Glasgow o la mestressa lesbiana del bar molt de moda.