La localitat gironina de Lloret de Mar organitza del 3 al 24 d'agost a la platja de Fenals un festival de clàssica denominat Fenals de Música, amb la voluntat de consolidar-se com a cita de referència de l'estiu a la Costa Brava, segons el regidor de Cultura, Albert Robert. El director artístic d'aquest nou esdeveniment, Josep Soto, ha destacat la qualitat del programa, que comença amb una actuació de Toni Solà Quartet.

El barceloní Solà és un dels principals tenors catalans, que ha col·laborat amb artistes com Ramon Fossati i Ignasi Terraza, amb els quals va signar el disc The Black Key.

El segon concert tindrà lloc el 10 d'agost i anirà a càrrec de Quartet Gloria, que oferirà un repertori de música clàssica. Aquesta formació està integrada per Natalia Ursataia i Olga Casado al violí, Vitalii Kàrpov a la viola i Zhana Ivanova al piano en una composició de músics russos i catalans que interpreten peces de Bach, Vivaldi, Handel, Brahms, Albéniz, Xostakóvitx o Piazzolla.

El 17 d'agost s'ha programat l'actuació d'Aire Quartet, format per Paula Domínguez a la veu, Vicenç Solsona a la guitarra, Matías Mínguez al baix i Joan Palà en la percussió. El primer festival Fenals de Música es tancarà el 24 d'agost amb el quintet de Josep Soto, el director artístic, que interpretarà temes del seu últim disc, Groc.

Soto, que es va formar amb Eulogio Dávalos, Miguel Ángel Cherubito o Baden Powell, és un guitarrista i compositor de caire alegre i vitalista que ha trepitjat escenaris d'Espanya i d'altres països com Mèxic, Costa Rica, Xile, l'Argentina o República Dominicana.

Tots els concerts estan programats a les 22:00 hores a la platja de Fenals i col·laboren en el festival l'Associació de Bars i Restaurants de Lloret i Lloret Turisme.