Quatre professors i tres projectes de les universitats catalanes rebran les distincions Jaume Vicens Vives 2017, a la qualitat docent universitària. El Govern ha acordat que els distingits siguin la professora de Ciències de la Universitat de Girona (UdG) Sílvia Simon, el professor de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Antoni Carreras, la professora d'Estudis d'Economia i Empresa de l'Oberta de Catalunya (UOC) Mar Sabadell i la professora de la Facultat de Ciències i Tecnologia de al Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya Julita Oliveras.

Entre els projectes hi ha el Grup d'Innovació Docent Consolidat Dikasteia de la Universitat de Barcelona (UB), el Projecte Aprenentatge Servei en l'àmbit de l'optometria de la Politècnica de Catalunya (UPC) i La formació dual: un enfocament innovador d'integrar en el projecte formatiu de l'estudiant universitari el treball i l'estudi de la Universitat de Lleida (UdL).

Els premis estan dotats amb 20.000 euros cada un i es lliuraran el proper 8 de setembre, en la inauguració oficial del nou curs. Els guardonats hauran de destinar els recursos a projectes d'innovació i millora docent.

El Govern ha acordat distingir la professora Sílvia Simon de la Universitat de Girona per la seva contribució a la qualitat de la docència universitària en l'ús de les noves tecnologies i les noves metodologies per facilitar l'aprenentatge, així com pel seu lideratge com a dona científica i el seu compromís amb la ciència.

D'Antoni Carreras, el Govern n'ha destacat l'estímul de l'interès per una matèria amb la complicitat de la societat, de Mar Sabadell el seu impuls i disseny innovador i desenvolupament de pràctiques en espais empresarials i de Julita Oliveras el seu lideratge del Programa Ciència i Societat d'apropament a la ciència més innovadora.