Aragó veu en el de Sixena el «primer acte de rebel·lió»

El president aragonès creu que és una «metàfora» de l'actitud de la Generalitat cap a «Espanya i l'estat de dret»

03.08.2017 | 07:25

El president del govern de l'Aragó, Javier Lambán, va exigir ahir a la jutgessa que instrueix el litigi per l'art que prengui una decisió que permeti que les 44 obres del Museu de Lleida arribin al Monestir de Sixena. «En la mateixa interlocutòria hi ha implícita l'actuació que s'ha de tenir amb responsables de la decisió. Sobren més decisions i més moviments que els que ja estan sobre la taula», va reiterar en una visita a Expo Zaragoza Empresarial. En aquest sentit, qualifica la decisió de la Generalitat de Catalunya de no lliurar les peces com el «primer acte de rebel·lió enfront a l'estat de dret», una «metàfora» de l'actitud de la Generalitat i dels independentistes catalans –«no Catalunya ni els catalans», va precisar- cap a «Espanya, l'estat de dret i la llei».

Una interlocutòria del Jutjat d'Osca fixava el passat dilluns 31 de juliol com a data límit perquè la Generalitat lliurés les 44 obres d'art del Museu de Lleida, però el Govern ja va anunciar que no les entregaria perquè no es complien els requisits judicials «ni jurídics ni físics» per procedir al trasllat. A més, reitera que no hi ha cap sentència ferma.

En aquest sentit, Lambán va criticar que el «problema» per al retorn dels bens depèn d'una decisió judicial que «no acaba d'arribar» i, davant d'això, va reclamar a la jutgessa que prengui decisions per complir una sentència judicial que considera «ferma».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema