L'exposició «La Model ens parla» exhaureix totes les entrades disponibles fins al mes de novembre

Està previst que més de 64.000 persones visitin l'antiga presó situada al barri de l'Eixample de Barcelona

03.08.2017 | 07:25

Èxit de públic a les portes obertes a la presó Model de Barcelona i a l'exposició La Model ens parla: 113 anys, 13 històries, situada a l'interior de l'edifici. L'antic centre penitenciari de l'Eixample va obrir les portes als veïns a principis de juliol. En només un mes, s'han exhaurit les 64.000 entrades gratuïtes previstes fins a finals de novembre, que els ciutadans han reservat per internet o trucant al 012. Fins ara, l'han visitat més de 18.000 persones.

Els visitants a l'antic centre penitenciari descobreixen una selecció de 13 personatges vinculats a l'antiga presó Model, representats en diferents espais escènics situats a la cinquena galeria de la presó. Cadascun dels personatges o col·lectius hi explica un episodi històric d'entre els 113 anys de vida de la presó, que ha estat un mirall de la història política i social de Catalunya.

La mostra La Model ens parla: 113 anys, 13 històries també ofereix un recorregut per diferents espais com ara la paqueteria, la sala de comunicacions, el pati i una galeria, sense cap intervenció, tal com la van deixar els últims presos. El comissari de l'exposició és Agustí Alcoberro, historiador, museòleg, professor d'història moderna de la Universitat de Barcelona i exdirector del Museu d'Història de Catalunya.

L'exposició també reivindica la figura dels professionals dels serveis penitenciaris, que depenen de la Generalitat de Catalunya des del 1984. Es tracta de prop de 5.600 funcionaris de servei interior, mestres, educadors, treballadors socials, psicòlegs, monitors, personal sanitari i juristes dedicats a la reinserció social de les persones privades de llibertat.

El Departament de Justícia va traslladar els últims presos de la Model el passat 8 de juny, la vigília del seu 113è aniversari. La Model era la presó més antiga de Catalunya i no complia amb els estàndards de qualitat exigibles als Serveis Penitenciaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema