El grup gironí Sopa de Cabra ha decidit crear un esdeveniment propi anomenat «La Nit dels Sopa», una vetllada que vol recollir l'esperit del grup any rere any, fixant una cita anual per a tots els seus seguidors i per a totes aquelles bandes amigues, coetànies i a les quals el grup vol mostrar el seu respecte. Aquest nou projecte tindrà lloc dins la programació del festival Temporada Alta. L'esdeveniment se celebrarà enguany el dissabte 9 de desembre al pavelló de Fontajau de Girona, i servirà per tancar el festival d'arts escèniques.

Aquesta primera edició coincidirà amb l'adeu dels escenaris de la formació, atès que el grup té previst prendre's un temps indefinit per preparar noves cançons que veuran la llum, previsiblement, l'any vinent. Aquest fet encara fa més especial aquest esdeveniment, en el qual la banda comptarà amb diversos convidats.

La tria de grups que conformaran el cartell d'aquesta primera edició s'ha realitzat anant a buscar les arrels més roqueres i originàries de la banda liderada per Gerard Quintana. Així doncs, segons va anunciar ahir en un comunicat el festival Temporada Alta, MClan, un dels grans grups de rock de l'escena estatal, presentaran per primera vegada a Girona el seu nou disc Delta. Carlos Tarque i els seus celebren més de 20 anys de carrera dalt dels escenaris. Clàssics com Carolina, Miedo, Sopa Fría o l'arxiconeguda i brillant adaptació del clàssic de la Steve Miller Band, Llamando a La Tierra, sonaran en un Fontajau que esdevindrà un karaoke des de la primera cançó.

Adrià Puntí, un vell conegut

Un altre dels noms emblemàtics dels millors anys del rock en català, el saltenc Adrià Puntí, també acompanyarà Sopa de Cabra en aquesta primera edició de «La Nit dels Sopa». L'excantant dels Umpah-pah ha tingut una trajectòria brillant en solitari, llançant diversos treballs, entre els quals destaca La clau de girar el taller, publicat el 2015. El seu concert a «La nit dels Sopa» serà l'únic concert d'aquest any a Girona ciutat.