Hi ha un espai que és a tot arreu: Internet. Les conseqüències que té l'exposició constant de les nostres vides a les xarxes és un filó editorial que, sense fer soroll, genera novetats constants, com El filtro burbuja. Cómo la web decide lo que leemos y lo que pensamos (Taurus), d'Eli Pariser. Des del punt de vista de la qualitat de la informació, Juan Soto ha escrit Arden las redes. La postcensura y el nuevo mundo virtual (Debate).

En el rànquing de personatges més controvertits del món, Donald Trump s'emporta la medalla d'or. A més del llibre de Naomi Klein que s'indica a sota d'aquestes línies, altres novetats analitzen la seva figura: el llibre coral No, no te equivoques, Trump no es liberal exposa per què l'actual president nord-americà és populista, masclista, proteccionista i autoritari. Per veure'n la trajectòria en perspectiva, inclosos els antecedents familiars, Cómo se hizo Donald Trump (Capitán Swing), de David Cay Johnston.

La guerra del fin de los tiempos (Taurus), de Graeme Wood, es pregunta què és Estat Islàmic i què pretén. El periodista Antonio Pampliega relata el captiveri viscut durant deu mesos a Síria a mans d'Al-Qaeda a En la oscuridad (Península). A La semilla del odio (Debate), Mónica G. Prieto i Javier Espinosa fan una mirada global al Pròxim Orient i es pregunten en quin moment es va desfermar el caos en aquesta regió del planeta.