La primera edició del Festival Amb So de Cobla que s'ha fet a Palamós (Baix Empordà) ha tancat aquest diumenge amb prop de 4.000 espectadors que han passat pels diferents concerts que s'hi han fet durant els nou dies que ha durat. Des de l'organització reconeixen que estan "molt contents" amb l'afluència de públic, especialment entre aquells que no estan familiaritzats amb la cobla. El director del festival, Adrià Bauzó, comenta que la línia a seguir és la de mantenir les produccions pròpies com la que va obrir el festival, i que combinava el rock de Cris Juanico amb el so de la cobla, però també apostar per les propostes de creadors nous. Bauzó també ha confirmat que seguirà sent un festival gratuït.

Bones sensacions després de la primera edició del Festival Amb so de cobla. Més de 4.000 persones s'han acostat per escoltar les diferents propostes que s'han fet en diversos espais de Palamós. El seu director, Adrià Bauzó, està "content" perquè el festival ha servit per acostar un so tan tradicional com el de cobla a un públic que, fins ara, no el coneixia o no s'hi havia interessat. "Aquest era el gran repte, i crec que l'hem assolit", ha reblat.

El festival va arrencar amb una gran aposta, el concert que el cantant de Ja t'ho diré, Cris Juanico, va fer amb la seva banda, acompanyat per un quintet de cobla. Precisament aquesta és línia que des de l'organització volen mantenir en futures edicions.

Bauzó remarca que de cara a l'any vinent caldrà, d'una banda, potenciar les produccions pròpies que incloguin diferents gèneres que es fusionin amb la cobla, i de l'altra, apostar per les propostes de nous creadors. "Busquem aquell talent que vulgui atrevir-se amb la cobla i exposar-lo", ha comentat el director.

En relació als espais utilitzats, Bauzó ha reconegut que "el marc és incomparable". El festival ha tingut com a punt neuràlgic el Parc del Convent dels

Agustins, però també se n'han fet en d'altres indrets de Palamós com el Passeig, o l'arbreda.

Un festival gratuït

Una de les particularitats del festival és que tots els espectacles, llevat d'un, són gratuïts. L'únic en el què s'ha fet pagar entrada ha estat el concert homenatge a Ricard Viladaseu, que va anar a a càrrec de l'Orquestra Costa Brava. De fet, aquest concert ja és un clàssic del festival i sempre ha estat de pagament.

La resta de la programació en canvi ha estat de franc i "així seguirà mentre es pugui", afirma Bauzó. "Hem de seguir acostant el so de cobla a la gent i la gratuïtat és una bona fórmula" ha conclòs.