Prop de 4.000 persones passen per la primera edició del Festival Amb So de Cobla de Palamós

El seu director, Adrià Bauzó, destaca que han aconseguit atraure públic novell

06.08.2017 | 17:23
Pla mig del quintet de cobla darrere de Cris Juanico.

La primera edició del Festival Amb So de Cobla que s'ha fet a Palamós (Baix Empordà) ha tancat aquest diumenge amb prop de 4.000 espectadors que han passat pels diferents concerts que s'hi han fet durant els nou dies que ha durat. Des de l'organització reconeixen que estan "molt contents" amb l'afluència de públic, especialment entre aquells que no estan familiaritzats amb la cobla. El director del festival, Adrià Bauzó, comenta que la línia a seguir és la de mantenir les produccions pròpies com la que va obrir el festival, i que combinava el rock de Cris Juanico amb el so de la cobla, però també apostar per les propostes de creadors nous. Bauzó també ha confirmat que seguirà sent un festival gratuït.
Bones sensacions després de la primera edició del Festival Amb so de cobla. Més de 4.000 persones s'han acostat per escoltar les diferents propostes que s'han fet en diversos espais de Palamós. El seu director, Adrià Bauzó, està "content" perquè el festival ha servit per acostar un so tan tradicional com el de cobla a un públic que, fins ara, no el coneixia o no s'hi havia interessat. "Aquest era el gran repte, i crec que l'hem assolit", ha reblat.

El festival va arrencar amb una gran aposta, el concert que el cantant de Ja t'ho diré, Cris Juanico, va fer amb la seva banda, acompanyat per un quintet de cobla. Precisament aquesta és línia que des de l'organització volen mantenir en futures edicions.

Bauzó remarca que de cara a l'any vinent caldrà, d'una banda, potenciar les produccions pròpies que incloguin diferents gèneres que es fusionin amb la cobla, i de l'altra, apostar per les propostes de nous creadors. "Busquem aquell talent que vulgui atrevir-se amb la cobla i exposar-lo", ha comentat el director.

En relació als espais utilitzats, Bauzó ha reconegut que "el marc és incomparable". El festival ha tingut com a punt neuràlgic el Parc del Convent dels
Agustins, però també se n'han fet en d'altres indrets de Palamós com el Passeig, o l'arbreda.

Un festival gratuït

Una de les particularitats del festival és que tots els espectacles, llevat d'un, són gratuïts. L'únic en el què s'ha fet pagar entrada ha estat el concert homenatge a Ricard Viladaseu, que va anar a a càrrec de l'Orquestra Costa Brava. De fet, aquest concert ja és un clàssic del festival i sempre ha estat de pagament.

La resta de la programació en canvi ha estat de franc i "així seguirà mentre es pugui", afirma Bauzó. "Hem de seguir acostant el so de cobla a la gent i la gratuïtat és una bona fórmula" ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

«Estiu 1993», una de les tres pel·lícules preseleccionades per als premis Oscar

«Estiu 1993», una de les tres pel·lícules preseleccionades per als premis Oscar

L'«opera prima» de la directora Carla Simón, rodada l'any passat a la Garrotxa, competirà per...

La Schubertíada: 25 anys descobrint les obres del pianista Franz Schubert

El festival va inaugurar ahir a Vilabertran una edició que s'allargarà fins al diumenge 3 de...

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

La pel·lícula rodada a la Garrotxa competirà amb 'Abracadabra' i '1898. Los últimos de Filipinas'...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema