El municipi de Bordils estrenarà a finals d'aquest mes d'agost un nou cicle de música dedicat als cantautors. Entre el 24 d'agost i el 8 de setembre, el Concerts de Tornada acollirà les actuacions de Marta Pérez i Tona Gafarot, Andreu Valor, Guillem Roma i Mireia Vives amb Borja Penalba. Música de caràcter intimista, en petit format que es podrà escoltar a l'escenari que s'instal·larà a la plaça de l'Església del municipi.

Les gironines Marta Pérez i Tona Gafarot, integrants del grup femení d'havaneres Les Anxovetes, seran les encarregades d'encetar el cicle el dijous 24 d'agost. En aquesta actuació, les dues cantautores repassaran conjuntament els temes propis de les seves carreres en solitari, oferint al mateix temps un diàleg carregat de complicitat.

El dijous 31 d'agost el protagonisme recaurà en Andreu Valor. El cantautor de Cocentaina (València) presentarà en directe una proposta musical que beu d'influències tan diverses com Lluís Llach, Ovidi Montllor, Ismael Serrano, Silvio Rodríguez, Damien Rice o Jason Mraz. Amb cinc discos publicats, Valor s'ha convertit ja en un dels cantautors de referència al País Valencià i arribarà a Bordils després d'una llarga temporada sense trepitjar la demarcació de Girona.

El dijous 7 de setembre serà el torn de Guillem Roma. El músic osonenc presentarà en aquesta ocasió el seu treball discogràfic Connexions, publicat aquest mateix any, i en el qual combina les sonoritats més mediterrànies amb influències de la música popular dels Balcans, els països àrabs o el Carib. Roma destaca també per unes lletres que no obliden els continguts socials.

Els Concerts de Tornada es tancarà el divendres 8 de setembre. Els protagonistes de cloure el cicle seran Mireia Vidal i Borja Penalba. El duet repassarà en directe els poemes que han musicat de l'escriptor Roc Casagran. Una col·lecció de temes que han donat forma aquest any a Línies en el cel elèctric, un àlbum en el qual els versos de Casagran es poden escoltar al ritme de la cançó d'autor, el rock o fins i tot, la rumba.