L'actriu de teatre i cantant Barbara Cook, que va destacar per les seves actuacions en diversos musicals originals de Broadway, va morir ahir als 89 anys d'edat, segons van confirmar membres de la seva família a la revista Variety. Cook va morir a primera hora d'ahir a la seva residència a Manhattan, va detallar el seu fill Adam LeGrant, envoltada de familiars i amics, encara que no es van revelar els motius de la seva mort.

Coneguda per la seva nítida veu de soprano i el seu sorprenent rang, la cantant i actriu inicialment va aconseguir la fama a Broadway amb la seva actuació en l'obra Candide, el 1956, després del que es va fer amb un premi Tony per la seva participació a The Music Man de 1957.

Després de més d'una dècada de variats èxits, la seva vida professional es va veure interrompuda a finals dels anys 60 pels seus problemes amb l'alcohol, la depressió i l'obesitat, i no va ser fins a mitjans dels 70 quan va aconseguir tornar a encarrilar la seva carrera, aquesta vegada amb més èmfasi en el cant i les actuacions en concerts i cabarets. Cook va ser llavors lloada tant per les seves habilitats tècniques de cant com pel seu talent per comunicar emocions en les seves interpretacions.

L'artista nord-americana, natural d'Atlanta, a l'estat de Geòrgia, va aconseguir ressuscitar la seva carrera gràcies a les seves col·laboracions amb el compositor i director Wally Harper, a qui va conèixer el 1973 i amb qui va treballar estretament fins a la seva mort el 2004. Va ser Harper el que va convèncer a Cook per donar el concert al Carnegie Hall el 1975 que va impulsar la segona etapa de la carrera de la cantant, i amb qui va actuar en auditoris arreu del món.

Cook també estava considerada com una de les expertes intèrprets de les composicions de Stephen Sondheim, que va resultar en el concert de Carnegie Hall el 2001 Barbara Cook Sings Mostly Sondheim, actuació de la qual es va publicar un àlbum i que més tard va portar també a Londres i Broadway.