Domènec Fita conserva, de forma organitzada al seu domicili, tots els retalls de premsa i articles que han parlat d'ell al llarg d'aquests 90 anys de vida. Si bé un dels papers que guarda amb més zel és de la notícia publicada el 16 d'abril de 1943 al diari Los Sitios. Quan tot just comptava amb 15 anys, Fita va protagonitzar un article que destacava les virtuts d'aquell jove artista que ja meravellava els seus companys de l'Hospici amb els seus dibuixos.

L'article, firmat per Fidel de Miranda, es fa ressò de l'existència d'un jove de 14 anys que «sent i viu» l'art, expressant-se a través del dibuix i el modelatge. Destaca el periodista que en el moment de visitar-lo, Domènec Fita sosté sota el braç un llibre titulat La Anatomía aplicada al Arte. En aquesta primera aparició en un mitjà de comunicació, Fita confessa que als 6 anys, i gràcies a una professora, Sor Pons, que li proporcionava plastilina, va començar a crear petites figures com cavalls, gossos o, fins i tot, alguna per al pessebre.

Responent a una pregunta sobre quines aspiracions té per complir quan sigui gran, Fita respon que desitja «cultivar la meva vida a aquest art que sento amb tanta vehemència» superant allò que li subjecta i paralitza la mà -segons explica en una altra resposta- quan comença a realitzar algun dels seus projectes, per acabar creant millors obres.

L'article es va publicar acompanyat d'un autoretrat fet pel mateix Domènec Fita.