Localitzen vuit nous enterraments al castell de Sant Iscle de Vidreres

La campanya arqueològica d'aquest estiu, que també s'ha portat a terme a la zona de les muralles nord i sud, ha permès excavar un anivellament, que es va fer a principis del segle XV a l'estança on hi havia la cisterna

11.08.2017 | 07:05
Les excavacions que s´han fet a la zona de les muralles del castell de Sant Iscle de Vidreres.

La campanya arqueològica d'aquest estiu al castell de Sant Iscle de Vidreres ha permès descobrir vuit nous enterraments i excavar un anivellament que es va fer a l'estança on hi havia la cisterna d'aigua. Aquesta darrera actuació data de principis del segle XV, quan es va construir el dipòsit, que s'ha conservat gairebé íntegrament. D'altra banda, s'ha treballat també als peus de les muralles nord i sud. Unes intervencions que han de permetre conèixer i documentar millor les fortificacions exteriors del castell. Les excavacions, patrocinades per l'Ajuntament del municipi, es van iniciar el 13 de juliol i, durant dues setmanes, hi ha participat un camp de treball internacional.

La troballa de nous enterraments i avenços a l'habitació de la cisterna del castell són alguns dels descobriments que s'han fet durant la campanya d'excavacions que s'ha dut a terme aquest estiu a la fortalesa. Els vuit enterraments pertanyen a una necròpolis del segle IX, anterior a la construcció del castell, i se sumen als 35 que s'havien documentat en campanyes anteriors. S'han localitzat al subsòl d'una de les habitacions de l'ala oest de la fortificació i estaven parcialment destruïts per la construcció d'una de les muralles.

Pel què fa a la zona de la cisterna, s'ha excavat un important anivellament del terreny, que es va realitzar a principis del segle XV, quan es va construir el dipòsit d'aigua. La intervenció, que va implicar una increment de la cota de circulació en prop d'un metre, s'ha localitzat cobrint restes de cronologies anteriors i que quedaran pendents per excavar en futures campanyes. A més d'aquestes actuacions, també s'ha treballant als peus de les muralles nord i sud. Tot plegat amb l'objectiu de conèixer i documentar millor les fortificacions exteriors del castell.

Les excavacions les ha patrocinat l'Ajuntament de Vidreres i ha comptat amb la participació d'un camp de treball internacional adscrit a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i gestionat pel Grup d'Esplai Vidrerenc. La direcció ha anat a càrrec de l'arqueòleg Joan Llinàs, d'Atri Cultura i Patrimoni.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema