Drant tota la jornada d'ahir, diverses personalitats de l'àmbit català i espanyol es van acomiadar del president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ramon Boixadós. A Twitter, a més de les piulades de membres del Govern català com el president Carles Puigdemont o el conseller de Cultura, Lluís Puig i Gordi, també s'hi van veure reaccions als comptes de Jordi Xuclà, Manel Nadal, i també al perfil del Museu del Joguet de Figueres. Diari de Girona va contactar amb persones que, per diferents motius, van estar estretament vinculades a Boixadós, com Montse Aguer, directora dels Museus de la Fundació Gala-Dalí; Marta Felip, alcaldessa de Figueres; Santi Vila, conseller d'Empresa i exalcalde de Figueres; Joaquim Nadal, exconseller i exalcalde de Girona; i Joan Armangué, exalcalde de Figueres. També va elogiar la figura i l'obra de Boixadós, a través d'un comunicat, el ministre de Cultura del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo.

Montse Aguer · Directora dels museus de la fundació Gala-Salvador Dalí

La directora dels Museus de la Fundació, Montse Aguer, una de les personalitats més properes a Boixadós, va recordar la seva figura com la d'una «persona molt propera i humana amb els seus», i va afegir que el figuerenc «era un apassionat de la feina i no tenia horaris, fet que havia transmès a totes les persones del seu equip». Aguer va assegurar que Boixadós va «crear un precedent en el model de gestió dels museus», ja que «va canviar la percepció que un museu només es podia administrar des d'un àmbit artístic» i va afegir que «estava molt orgullós de no haver de demanar subvencions gràcies als beneficis que generava la Fundació». En aquest sentit, la directora va assegurar que si s'han pogut comprar més obres de Dalí i s'han pogut ampliar els espais museístics, és per «la seva gestió excepcional, que va permetre aconseguir més beneficis». D'altra banda, Aguer va afirmar que tots els figuerencs haurien de tenir present la seva figura i estar-li agraïts, ja que va ser ell qui «va aconseguir internacionalitzar el Museu Dalí i, alhora, la ciutat de Figueres arreu del món.»

Marta Felip · Alcaldessa de Figueres

Per la seva banda, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va voler destacar el respecte absolut que tenia Boixadós cap a la seva persona i va afegir que«Figueres ha tingut molta sort de tenir una figura honesta com la seva al capdavant». L'alcaldessa va destacar que el figuerenc era una persona «molt treballadora i honesta que sempre va tenir la Fundació com a prioritat davant qualsevol ingerència externa» i va assegurar que va complir de manera «excel·lent», la missió que se li havia encomanat, organitzar internament i externament la Fundació i desenvolupar relacions institucionals.

Santi Vila · Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat i exalcalde de Figueres

L'actual conseller d'Empresa de Catalunya (anteriorment de Cultura) va assegurar que havia forjat una gran amistat amb Boixadós, sobretot a partir de la seva elecció com a alcalde de Figueres l'any 2007. Vila va voler destacar «el rigor amb què va presidir la Fundació Dalí, amb la qual va aconseguir resultats brillants», i va assegurar que el figuerenc era un home «molt coherent i directe, que defensava amb molta vehemència les seves idees, fet pel qual era respectat i estimat». El conseller va recordar que aquest mateix any Boixadós va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat «per tota la seva trajectòria però en especial pel seu paper clau als Jocs Olímpics».

Joaquim Nadal · Exconseller de la Generalitat, exalcalde de Girona i director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural

Per la seva banda, el polític Joaquim Nadal, exconseller, exalcalde de Girona i actual director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, va fer referència a la tasca que va dur a terme Boixadós com a president de Renfe. Nadal va assegurar que la companyia ferroviària «va començar a ser reformada quan ell va arribar», i també va destacar la faceta de Boixadós com a màxim mandatari de la Fundació Dalí, on «va vetllar per la memòria i els interessos del pintor».

Joan Armangué · exalcalde de Figueres

L'alcalde de Figueres entre 1995 i 2003, Joan Armangué, va voler destacar la capacitat de lideratge de Boixadós. Segons Armangué, el figuerenc transmetia una imatge de persona distant «però en realitat era un líder que generava empatia». L'exalcalde va admetre que admirava la trajectòria del seu amic així com «la seva voluntat de tornar a la seva Figueres natal tot i les responsabilitats que tenia» i va recordar la implicació de Boixadós en el projecte Salut Empordà, on va col·laborar diverses vegades.

Iñigo Méndez de Vigo · Ministre d'educació, cultura i esport

Íñigo Méndez de Vigo va assegurar en un comunicat que Boixadós va ser «una persona clau en la salvaguarda del llegat de Dalí, des de la mort de l'autor fins als nostres dies», i va afirmar que «la pèruda de Boixadós deixa un buit irreparable».