Manel oferirà el pròxim 2 de setembre un concert gratuït a l'escenari Rambla del Festival Acústica de Figueres per presentar el seu darrer àlbum Jo competeixo, publicat l'any passat i en el qual fan un gir cap als sons més electrònics. Aquest serà el concert «sorpresa» que quedava per fer públic de la propera edició del certamen. Serà el primer cop que ho facin de manera gratuïta al festival alt-empordanès, on han actuat en tres ocasions més.

Segons ha informat l'organització del festival, el concert de Manel començarà a les onze de la nit i precediran Els Amics de les Arts, que també actuaran dissabte en un recital que tampoc serà de pagament. La 16a edició del Festival Acústica començarà el 31 d'agost i clourà el 3 de setembre. Enguany, el festival de Figueres també oferirà les actuacions gratuïtes de Txarango, Bebe, C. Tangana, Zoo, Blaumut, La Iaia, Gertrudis o Itaca Band.

D'altra banda, el concert inaugural protagonitzat per Rosalia & Refree de dijous 31 d'agost als Jardins del Consell Comarcal de Figueres ja ha venut més de la meitat de les entrades. A més, en aquesta nova edició hi haurà un apartat d'artistes emergents amb un important pes de les dones, com Maria Arnal i Marcel Bagés, Rosalia & Refree, Bad Gyal, Gemma Humet, Pavvla, Maïa Vidal, Lakaste, Donallop o Maria Jacob, entre d'altres.