El Festival d'Empúries - Concerts al Fòrum Romà ha tancat la seva quarta edició assolint un 87% d'ocupació, amb gairebé 5.000 assistents en les seves tres nits de concerts, concentrades en un cap de setmana. Enguany el festival va arrencar el divendres 11 d'agost amb l'actuació de Clementina que presentava les cançons del seu primer disc Darrere el vent, un recull de nou cançons que recreen paisatges onírics i viatges a través d'un so alegre i íntim i de lletres amb regust de conte. A continuació va ser el torn d'Els Amics de les Arts, que van oferir un concert de gairebé dues hores on van poder presentar les cançons dels seu esperat darrer disc, Un estrany poder, i fer un repàs per tota la seva discografia.

L'endemà, el dissabte 12 d'agost, Pantaleó obria la nit presentant els temes del seu darrer treball discogràfic L'Apartament. Seguidament va ser el torn de Blaumut, que presentava les noves cançons del seu darrer disc, Equilibri, amb un repertori combinat on no van faltar les celebrades Bicicletes i Pa amb oli sal, pertanyents al seu primer traball discogràfic, El turista (2012).

Finalment, per tancar la quarta edició, una de les actuacions més esperades: el diumenge 13 d'agost Leiva va oferir un concert impecable. Recolzat per la Leiband, va presentar en directe el seu disc Monstruos, alhora que introduïa al repertori de la nit cançons de la seva llarga trajectòria com a músic, incloses alguna versió i homenatges. L'ex de Pereza va fer vibrar tot el públic assistent des de la primera cançó en un concert per recordar de gairebé dues hores.

8.000 persones a Cadaqués

D'altra banda, el passat dimarts també va abaixar el teló el 46è Festival Internacional de Música de Cadaqués, que enguany ha exhaurit les entrades en tres dels seus concerts. Així, Sopa de Cabra, Rosario i Gregory Porter han penjat el cartell de sense entrades en els seus respectius espectacles. L'edició d'enguany tanca portes amb una ocupació general entorn del 88% i prop de 8.000 espectadors durant els 12 dies de concerts. En total s'han programat un total de 18 concerts aconseguint una gran resposta en totes les propostes i localitzacions. L'organització assegura que «els resultats obtinguts en aquesta nova edició és un veritable èxit de trajectòria, constància i compromís amb la cultura i la tradició».

Durant els dies del festival s'han anat succeint les actuacions en els diversos espais programats com Església de Santa Maria, Casa Zendrera-Portitxó, Port Lligat, Sala Amistat, Art i Joia o els mateixos carrers de la localitat amb el concert itinerant de La Dinamo amb motiu del tret de sortida del Festival. Un any més, Sa Conca ha estat l'espai elegit per dur a terme els concerts més massius.

Noms propis de l'escena musical com Carles Santos, Joan Miquel Oliver, Gossos o Joan Isaac han donat veu i forma a aquesta edició, que ha tingut la Sinfosuite Passanelles'20 com a producció pròpia més destacada sota la direcció de Francesc Llongueres. La Passanelles'20, gràcies al treball conjunt amb l'Orquestra de Cadaqués, la Polifònica de Puig-Reig, Cadaqués Canta i el Combo Passanelles, ha estat el resultat de la compilació de les diferents obres que el seu director ha estructurat i enllaçat mitjançant uns interludis corals provinents del profund cançoner de Cadaqués.