Els treballadors del MACBA i l'Arxiu Històric de Barcelona han acordat mantenir la vaga indefinida convocada pels treballadors de Serveis Educatius Ciut'Art, empresa adjudicatària dels serveis d'atenció al públic de diversos centres culturals, i pel sindicat SUT. D'altra banda, la resta de centres de Ciutat'art, entre els quals hi ha les fundacions Miró i Tàpies, el Museu de la Música, el Museu del Disseny, el Monestir de Pedralbes i la Virreina Centre de la Imatge, han convocat aturades per a dimecres i dijous. A través d'un comunicat, el sindicat ha valorat que les primeres quatre jornades de vaga indefinida «han estat un èxit».

Els treballadors de Ciutat'art protesten contra la precarietat laboral i els abusos que es produeixen per «la reducció dràstica del pressupost de l'adjudicació que es descarrega sobre les condicions» laborals. El sindicat també ha criticat que malgrat la repercussió de la vaga, la direcció del MACBA i de l'ICUB «segueixen sense donar-se per al·ludits» i sense assistir a les reunions amb els representants dels treballadors.

El conseller de Cultura, Lluís Puig i Gordi, va afirmar dijous al matí en declaracions a TV3 que el conflicte dels treballadors dels museus municipals de Barcelona, és un tema que «ens amoïna a tots», perquè «tenim un sistema cultural públic compartit entre Generalitat, diputacions i ajuntaments» i per tant «les responsabilitats les tenim compartides». També va subratllar que «el que ens ha de preocupar és la qualitat del servei a les persones» perquè «sense aquest servei no tindríem tant de turisme». Amb tot, va matisar que aquest no és només un tema de cultura perquè «no només passa en empreses de l'administració».

Per altra banda, els treballadors recullen fons per la caixa de resistència a les portes tant del MACBA com de l'Arxiu Històric de Barcelona, on hi ha instal·lats piquets informatius.