Amb el cantant Jason Derulo es va posar ahir a la nit punt final a una edició amb 27 actuacions, nacionals i internacionals, que han conformat un cartell eclèctic i de primer nivell, amb l'objectiu d'oferir una oferta cultural de qualitat arribant al major nombre de públics possible. Per l'escenari de Cap Roig han desfilat artistes de la talla de Wilco, Woody Allen, Anastacia, Passenger, Pretenders, Blaumut, Paula Valls, Norah Jones, Estopa, Sílvia Pérez Cruz, Melendi, Els Amics de les Arts, Índia Martínez, Luis Fonsi, Dani Martín, Iván Ferreiro, Ramon Mirabet, Sweet Califòrnia, Miguel Bosé, Sidonie, La Iaia, Umberto Tozzi, Homes G, Ben Harper i David Bisbal.

El Festival de Cap Roig, dirigit per Clipper 's Live i promogut per la Fundació Bancària La Caixa, ha clausurat així la seva dissetena edició, superant, un any més, el seu propi rècord d'assistència amb la xifra de més de 46.000 espectadors durant els mesos de juliol i agost. Al llarg del festival han assistit a diversos concerts diferents personalitats del món polític, cultural i esportiu del país.

El director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, ha atribuït l'èxit de públic d'aquesta edició i el creixent interès que suscita el certamen a «l'elevada qualitat de la programació i la selecció de primeres figures de diferents gèneres musicals que han compost el cartell d'un festival que es consolida com a referent cultural en l'àmbit europeu». Per Giró, també és rellevant «l'aposta per incloure una oferta dirigida al públic infantil».

Giró subratlla especialment «l'impuls econòmic que suposa per a la zona de la Costa Brava l'atracció que exerceix el festival». «Cap Roig genera un impacte de més de 15 milions d'euros i 220 llocs de treball a temps complet», indicat en base a l'estudi realitzat per la consultora PwC sobre la repercussió de l'activitat que genera el conjunt de Cap Roig, que, a més d'albergar al festival i de comptar amb un dels jardins botànics més importants d'Europa, es projecta com a centre de reflexió al voltant de la sostenibilitat i l'economia social.

El director del Festival de Cap Roig i president de Clipper 's Live, Juli Guiu s'ha mostrat «molt satisfet que una vegada més el públic hagi donat suport tan àmpliament les diferents propostes del Festival. Hem apostat per un cartell d'artistes que abastava diferents gèneres, sempre apostant per la qualitat i per les figures més destacades del panorama musical nacional i internacional. Tot això ha significat un gran esforç per part de tot l'equip en una edició amb 25 nits i és un orgull veure la resposta del públic, una vegada més, superant la xifra d'espectadors».