La continuació de la reeixida saga Els Pilars de la Terra, de Ken Follett; les últimes obres de Paul Auster, Salman Rushdie, Javier Marías i Almudena Grandes, i la novel·la pòstuma de Dario Fo destaquen en les novetats de la tardor literària espanyola, en la qual apareixeran inèdits de Bolaño, Lorca i Aleixandre.

Ken Follett torna amb Una columna de fuego (Plaza & Janés), una història d'espies a l'Anglaterra i l'Espanya del segle XVI que continua en la fictícia Kingsbridge, però també a Sevilla. Set anys després, Auster torna amb 4 3 2 1 (Seix Barral), per seguir una saga familiar i reflexionar sobre el poder del destí, i també retorna Javier Marías amb Berta Isla (Alfaguara), la història d'una espera, de l'evolució del seu protagonista i de la fragilitat d'una relació amorosa condemnada. Almudena Grandes continua amb els seus episodis de la Guerra Civil amb la novel·la d'espies Los pacientes del doctor García.

En la narrativa espanyola s'editaran Taxi (Salamandra), de Carlos Zanón; El joven sin alma (Anagrama), de Molina Foix; Por encima de la lluvia (Destino), de Víctor del Árbol; o Quédate este día y esta noche conmigo (LRH), de Belén Gopegui.

A més, apareixeran Septiembre puede esperar (Planeta), de Susana Fortes; El refugio de los canallas (Alrevés), de Juan Bas; Hormigas salvajes y suicidas (Acantilado), de A.G. Porta; i La hija del alfarero (Plaza), del cantautor José Luis Perales.

Novetats internacionals

Entre els internacionals, destaquen La decadencia de Nerón Golden (Seix Barral), de Salman Rushdie, retrat de la societat nord-americana des de Barack Obama fins a Donald Trump; La reina Cristina de Suecia (Siruela), novel·la pòstuma de Dario Fo; Un libro de mártires americanos (Alfaguara), de Joyce Carol Oates; i Retorno a Birchwood (Alfaguara), de John Banville.

També arribaran a les llibreries Rumbo al mar blanco (Malpaso), de Malcolm Lowry; El homenaje, d'Andrea Camilleri, i Tiempos de swing, de Zadie Smith (Salamandra); Tierra de chacales (Siruela), d'Amos Oz, la seva opera prima fins ara inèdita a Espanya; El ministerio de la felicidad suprema (Anagrama), d'Arundhati Roy; o La casa de los nombres (Lumen), de Colm Tóibín.

Igualment es publicaran Al caer la luz (Asteroide), de Jay McInerney; La banda de los niños (Anagrama), de Roberto Saviano; Dios no vive en La Habana (Aliança), de Yasmina Khadra; El ferrocarril subterráneo (LRH), de Colson Whitehead, premi Pulitzer 2017; Todo es posible (Duomo), d'Elizabeth Strout; i Estas cosas jamás suceden (Navona), de Mika Waltari, inèdita en castellà.

«Sepulcros de vaqueros»

En la literatura llatinoamericana, l'editorial Alfaguara publicarà Sepulcros de vaqueros, un nou inèdit de Roberto Bolaño amb tres nouvelles; i per primera vegada tota la seva poesia en un sol volum i en edició revisada. Los diarios de Emilio Renzi (III) (Anagrama), de Ricardo Piglia; Mi negro pasado (Suma), de Laura Esquivel; i Pequeña flor (LRH), d'Iosi Havilio, completen el panorama llatinoamericà.

No faltaran supervendes com Dan Brown amb el seu Origen (Planeta); Stephen King amb Fin de guardia (Plaza); Elizabeth Kostova amb Tierra de sombras (Umbriel), Philip Pullman amb La bella de la oscuridad (Roca) i Vázquez-Figueroa amb Adiós Míster Trump (L'Esfera). I en autoajuda Álex Rovira amb Alegría (Zenith).

La novel·la negra serà present amb El lado oscuro del adiós (Adn), de Michael Connelly; Giménez Bartlett i Mi querido asesino en serie (Destino); Anne Perry i Laberintos de la noche (B); Philip Kerr i El otro lado del silencio (RBA). A més de Pérez-Reverte amb Eva (Alfaguara), o David Lagercrantz i El hombre que perseguía su sombra (Destino).

També sortirà Inhumano (Ediciones B), de Patricia Cornwell; Un largo silencio (RBA), de Harlan Coben; El último acto (Maeva), de Mari Jungstedt; Música nocturna (Tusquets), de John Connolly; Tantos lobos (Destino), de Lorenzo Silva; i El final del hombre (Alfaguara), d'Antonio Mercero, amb la primera detectiu transsexual.

Els segueixen La buena hija (HarperCollins), de Karin Slaughter; Silencios inconfesables (Planeta), de Hjorth & Rosenfeldt; De quién te escondes? (Grijalbo), de Charlotte Link; o Amanecer de hielo (Edhasa), de Laura Falcó Lara, completen la tardor literari negre.

Novel·la històrica

La novel·la històrica tindrà la seva cita amb Tracy Chevalier ( La jove de la perla) amb La voz de los árboles (Duomo); Simon Scarrow amb Invictus (Edhasa); Dominic Smith amb La última pintura de Sara de Vos (Maeva). Al gènere se sumen títols espanyols com El Espartano (Espasa), de Javier Negrete; La senda de los tercios, de Martínez Laínez, i Las lágrimas de Julio César, de Jesús Maeso de la Torre (totes dues publicades per Ediciones B); El emperador destronado (Roca), de David Barbaree; Hotel Lutecia (Suma), d'Empar Fernández; i El tercer rey (La Esfera), sobre el Cardenal Cisneros, de Pedro Miguel Lamet.

En el relat sobresurten Aventuras e invenciones del professor Souto, de José María Merino, i l'inici dels contes complets de Henry James (totes dues en Páginas de Espuma); així com Pájaros en la boca y otros cuentos (LRH), de Samanta Schweblin.

No faltaran tampoc clàssics com Les aventures de Sherlock Holmes (DeBolsillo), de Conan Doyle amb les il·lustracions originals de Sidney Paget; Frankenstein (Ariel), de Mary Shelley, en una edició de l'especialista Charles E. Robinson; i Nick y el Glimmung (Minotaure), única novel·la juvenil de Philip K. Dick inèdita en castellà.

En poesia es publica Cielo bajo (DeBolsillo), volum inèdit amb les suites de Lorca, per l'hispanista Eutimio Martín; Poesía completa (Lumen), de Vicente Aleixandre, que inclou alguns poemes inèdits; i tota la poesia de Luis Eduardo Aute (Espasa), de Hannah Arendt (Herder) i d'Edith Södergran (Nòrdica).