David Bisbal és un autèntic ídol a Llatinoamèrica. Anys després d'irrompre en el món de la música gràcies a la primera edició del programa televisiu Operación Triunfo, el cantant d'Almeria s'ha convertit en una gran estrella que desperta passions a Mèxic, Puerto Rico, Colòmbia... però que, al mateix temps, manté intacte la seva capacitat per mobilitzar els seus fans en aquest costat de l'Atlàntic. Comarques gironines incloses.

Dilluns a la nit, David Bisbal va aterrar al Festival de Cap Roig on, amb totes les entrades venudes des de feia dies, el cantant va ser el protagonista d'un èxit anunciat davant un públic amb gent aixecant-se de les cadires només de començar a intuir-se les primeres notes de Mi norte es tu sur. Bisbal va escollir obrir el concert un tema del seu darrer disc, Hijos del mar, la gira del qual el va portar en un Festival de Cap Roig que ja li és familiar, on el públic es va deixar emportar per l'energia de les noves cançons, amb una aposta per l'electrònica més marcada, però que sobretot es va deixar anar quan l'andalús va posar la mirada enrere amb temes com Esclavo de tus besos, Lloraré las penas o Ave María en diferents moments del concert.

Hijos del mar ha estat un previsible èxit de vendes, però tot i la comoditat amb que David Bisbal es mou entre els son electrònics sota l'empara dels efectes visuals de les grans pantalles de l'escenari, l'artista d'Almeria sap que el seu públic espera la recepta tradicional. «Les noves cançons potser sonen més electròniques i, encara que ens agrada experimentar amb diferents ritmes, no ens oblidem del que ens ha portat fins aquí. De tot allò llatí», va explicar Bisbal, que al llarg del concert va fer algunes referències als atemptats de Barcelona, abans de fer un petit mix en acústic de diferents clàssics, i de protagonitzar un dels millors moments de la nit fent un duet amb Arcángel, amic seu i artista respectat en el món del flamenc, per cantar Mi princesa.

Un tema dedicat a la seva filla, Ella, en una interpretació ben allunyada dels ritmes electrònics del principi del concert. Després, encarant la recta final, David Bisbal va tornar a omplir d'energia l'escenari per impedir que els espectadors tornessin a seure a les cadires Lloraré las penas, Ave María i la darrera propina encadenant diferents fragments de temes reversionats en els bisos. De fet, era igual. Fes el que fes, David Bisbal tenia el públic guanyat d'entrada.