Cinc anys després de l'exitosa primera part, torna als cinemes el paleta i amant de l'arqueologia Tadeu Jones amb El secret del rei Mides, una producció del gironí Edmon Roch dirigida per Enrique Gato i David Alonso, que s'estrena en català i castellà.

El film d'animació, que té de nou una part de producció catalana amb Ikiru Films, la productora d'Edmon Roch, explica les aventures de Tadeu Jones, qui en aquesta ocasió buscarà les pistes per poder trobar el tresor del rei Mides i salvar la seva amiga Sara.

L'estrena mundial es produirà aquest divendres a Espanya a 404 cinemes amb un total de 606 còpies. Nombroses sales de Catalunya projectaran la versió catalana, entre elles els Cinemes Albéniz i Ocine de Girona, els cinemes Odeon de Salt, i també els cinemes de Figueres, Olot i Ripoll, segons ha comunicat del Departament de Cultura de la Generalitat.

Edmon Roch ha expressat al Diari de Girona l'«alegria» que experimenta davant aquesta estrena de la segona entrega d'un Tadeu que va significar tota una aventura perquè «era la nostra introducció en el terreny de l'animació i no sabíem on ens portaria».

Una pel·lícula familiar pensada per agradar a nens i a avis que va sorprendre per la seva «gran capacitat de penetració internacional», explica Roch, que amb aquests antecedents ara es pot permetre una estrena mundial doblada als respectius idiomes tant a la Xina com a Rússia, a l'àmgit anglosaxó i a tot el món.

La multinacional de la distribució Paramount ha adquirit els drets per a tot el planeta, com ja va fer amb Atrapa la bandera, l'anterior pel·lícula impulsada per Ikiru Films.

Roch, que assegura haver millorat tant en l'aspecte narratiu com en el tècnic, és un dels sis productors d'aquesta segona Tadeu, amb la participació de Telefónica, Telecinco i Lightbox. La producció original és en llengua castellana.

En aquesta nova pel·lícula , Tadeu Jones viatja fins a Las Vegas per assistir a la presentació de l'últim descobriment de l'arqueòloga Sara Lavroff: el papir que demostra l'existència del Collar de Mides, el mític rei que convertia en or tot allò que tocava.

La situació, però, empitjorarà quan un malvat segresta la Sara per poder trobar el talismà i aconseguir grans riqueses. Junt amb els seus amics, el lloro Belzoni i el seu gos Jeff, Tadeu haurà de fer ús del seu enginy per rescatar la Sara en un viatge per mig món.