El Teatre Municipal de Girona acollirà dimarts vinent (19h) l'acte inaugural de la dissetena edició del festival de teatre amateur Fitag que, a més dels parlaments de les autoritats, consistirà en la posada en escena de l'obra Guantanamera, de la companyia El Mirall, de Blanes.

La companyia, amb trenta anys d'història, i que ha participat en nombroses ocasions al Fitag, proposa una comèdia fresca amb estètica contemporània que aposta per l'humor negre i que parla del teatre dins del teatre.

El Mirall va commemorar el passat mes de gener el seu 30è aniversari amb l'estrena de Guantanamera amb dues representacions que es van fer al Teatre de Blanes, que van sumar entre totes dues més de 600 espectadors.

L'obra té guió i direcció del fundador del grup, Pep Alum, que en aquella ocasió va declarar la seva intenció de fer un «divertimento», «una hora parlant de teatre, intentant aprendre, treballant i assajant». Es tractava de «construir una obra que divertís a tothom, però en especial a tots els qui alguna vegada han fet teatre amateur o professional».

D'altra banda, el Fitag presentarà diumenge, 27 d'agost, a les 18 h, la preestrena de la coproducció catalanopolonesa Un barret de copa, a La Cate de Figueres.