El guionista, productor i director Ventura Pons va presentar ahir la seva nova comèdia, Sabates Grosses, una «història veritable» que retrata la multiculturalitat de Barcelona i les vides de «persones reals» que habiten la Casa de les Columnes, edifici on viu el director des de fa anys.

«Una pel·lícula és el desig d'explicar una història», explica Pons sobre el seu nou treball, que relata la història de les persones que habiten l'edifici del carrer Casp de Barcelona on ell viu, i, encara que han estat adaptades als personatges, «són molt reals».

Dues porteres valencianes, la filla secreta del lladre Ronnie Briggs que fuig amb la seva fortuna, un aristòcrata arruïnat amb un passat corrupte, la seva filla independentista que lloga una habitació a una parella d'estrangers, un exagent del CSID infiltrat en els Mossos o el fill d'una cubana que vol ser «l'Obama» de la república catalana són alguns dels personatges i les trames que protagonitzen la pel·lícula.

L'objectiu d'aquesta comèdia és «demostrar que el món ha canviat molt» i que Barcelona s'ha convertit en una ciutat «on la multiculturalitat té molta importància». La pel·lícula, interpretada per Joan Pera, es va estrenar al març en el Festival de Cinema de Guadalajara, a Mèxic.