Arribar als instituts, una de les línies de futur del festival Temporada Alta

Salvador Sunyer creu que el festival ha de "posar gasolina" a companyies catalanes per poder sortir a fora a actuar

01.09.2017 | 12:49
Arribar als instituts, una de les línies de futur del festival Temporada Alta

Entrar als instituts per tal de crear hàbits de consum cultural entre les noves generacions o l'augment de coproduccions entre artistes catalans i internacionals són algunes de les línies de futur que vol desenvolupar el director del Temporada Alta. Amb un quart de segle de vida, Salvador Sunyer considera que l'esdeveniment s'ha creat ja una marca per competir en un món cultural amb una forta "classe alta de dives" i una de mitja i baixa amb problemes per sobreviure. La solució a aquesta situació és una combinació de comunicació i formació de nous públics.

A punt de començar la 26a edició, Salvador Sunyer parla ja d'una tercera etapa en l'evolució del Temporada Alta. Després de només programar espectacles, es va passar a produir i ara l'objectiu és la formació d'estudiants amb cultura teatral. Per una banda, el director explica que busquen seguir "arrelant" el festival a la seva zona d'influència. De l'altra, Sunyer assenyala que volen arribar a llocs com casals de gent gran o biblioteques però sobretot als instituts perquè "al nostre entorn estem a un 15% de població que va al teatre, que és la mitjana europea, però voldríem estar per sobre". En aquesta expansió, aquest any el festival arribarà a 22 espais diferents de vuit municipis i l'objectiu de futur és seguir creixent en els dos conceptes.

"Cultura i ensenyament han anat per separat, com en el cas de les conselleries o els ministeris, però nosaltres creiem que les arts han d'entrar a les escoles i que no hi hagi ni un nen ni una nena que es quedin sense accés directe a les arts", defensa Salvador Sunyer.

La marca i les classes

El Temporada Alta és una de les marques de festival consolidades a Catalunya i amb ressò a tot el continent. Un "segell" de prestigi que els permet sobreviure en una nova era cultural que Sunyer observa que es va dibuixant i que guarda certs paral·lelismes amb l'evolució de la societat. "S'ha creat la classe alta, amb les grans estrelles, i llavors ha desaparegut la classe mitjana amb artistes bons i sòlids que no són dives i que sobreviuen en males condicions. També hi ha una classe baixa de gent nova que comença que pateix", relata. És en aquest escenari on el Temporada Alta ha tingut "la sort" d'haver-se creat una marca amb la qual la gent hi té confiança.

En aquesta mateixa entrevista a l'ACN, Sunyer veu molt de potencial amb els diferents festivals que es fan a la Costa Brava i també a totes les comarques gironines. Per a ell, si s'aconseguís "asseure en una taula" a tots els responsables dels esdeveniments d'aquest tipus que hi ha i s'aconseguís cobrir "tota la paleta d'estils musicals" es podria crear el que qualifica com "el festival de música més important d'Europa". Un paraigua que considera que hauria de respectar la personalitat pròpia de cada poble però que els permetria fer-los els millors de la seva especialitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La coreògrafa Marta Izquierdo experimenta sobre la frontera i l´exili a l´Animal a l´Esquena

La coreògrafa Marta Izquierdo experimenta sobre la frontera i l´exili a l´Animal a l´Esquena

L'artista mostrarà divendres al Teatre Ateneu de Celrà un nou espectacle amb la col·laboració de...

La Casa de Cultura proposa un cicle sobre la revolució nanotecnològica i la computació

La Casa de Cultura de Girona a anunciat cicles de conferències sobre la revolució nanotecnològica,...

La connexió de Mazoni amb músics turcs triats a l´atzar arriba a l´Auditori de Girona

La connexió de Mazoni amb músics turcs triats a l´atzar arriba a l´Auditori de Girona

El cantant bisbalenc oferirà 3 actuacions els dies 6, 7 i 8 d'octubre a Manresa, Girona i...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema