El director britànic Stephen Fears va rebre ahir el premi «Jaeger-LeCoultry Glory», un reconeixement a la seva carrera, a la Mostra Internacional d'Art Cinematogràfic, la Biennal de Venècia. Fears també va presentar ahir, fora de concurs, la pel·lícula Victoria & Abdul.

Protagonitzada per la gran Judi Dench, la nova pel·lícula de Fears explica una història molt poc coneguda de la reina Victoria d'Anglaterra, un personatge que ha marcat la carrera de Dench, que ja s'havia posat a la seva pell el 1997 a Mrs Brown. «Mai vaig pensar en revisitar aquest personatge, pel qual sento un gran apreci. Realment no tenia un film que hagués marcat la meva carrera abans d'interpretar-lo», va explicar.

Si Mrs Brown se centrava en la relació de la reina amb Brown, qui havia estat el servent de confiança del seu difunt marit, el príncep Albert, en la nova cinta s'explica una altra estranya relació amb el seu assistent indi Abdul Karim, interpretat per Ali Fazal.

A més de Victòria & Abdul, en la cinquena jornada de la Biennal s'han presentat altres llargmetratges com The Leisure Seeker, del director italià Paolo Virzi o Los versos del olvido, de l'iranià Alireza Khatami i rodada a Xile.