CaixaForum anuncia La Cinémathèque Française i Cristina García Rodero a Girona

La programació de la temporada 2017/18 també inclourà una exposició de mestres de la pintura flamenca · El centre de Girona va tenir més de 163.000 visitants l'any passat · Els vuit centres CaixaForum van rebre un total de 2,3 milions de visites

07.09.2017 | 07:15

La nova temporada del CaixaForum Girona arrencarà el vinent dia 15 amb un projecte inèdit: Cinema i emocions. Un viatge a la infància.

Gràcies a la col·laboració amb la Cinémathèque Française, aquesta mostra immersiva indaga el paper fonamental de la infància en la creació d'històries i personatges en el cinema, i la influència que aquestes pel·lícules han tingut en el desenvolupament del públic infantil.

La mostra crea una experiència immersiva a partir de l'escenografia i de recursos com la il·luminació, el cromatisme, les projeccions en pantalles de diverses mides i les reproduccions de personatges tan representatius com King Kong. Aquesta exposició té més de 250 peces de la Cinémathèque Française.

La fotografia documental tindrà un paper destacat a través de l'últim treball de la prestigiosa fotògrafa Cristina García Rodero, que ha viatjat a l'Índia convidada per l'Obra Social La Caixa per documentar el paper de les dones a les comunitats rurals d'Anantapur. La mostra Cristina García Rodero. Terra de somnis s'inaugurarà a Girona el 20 de setembre.

La mostra està formada per 80 fotografies que volen donar veu a les dones de comunitats rurals d'aquesta regió i posa en relleu el poder de transformació que tenen allà on viuen.

La pintura també serà protagonista aquesta temporada amb Pintura flamenca i holandesa dels museus de Ginebra, una mostra organitzada en col·laboració amb el Museu d'Art i Història de Ginebra que vol donar a conèixer l'estil de la pintura flamenca i desvelar el naixement del gènere costumista en el context socioeconòmic dels segles XVI i XVII. Aquesta és l'exposició que s'inaugurarà més tard, a partir del 15 de febrer de 2018.

CaixaForum Girona ha informat que oferirà un intens calendari d'activitats dedicades a tots els públics, que el confirmaran «com un espai de trobada entre la cultura i la ciutadania».

El «model únic a l'Estat» que representa CaixaForum es concreta en la concepció d'exposicions específicament pensades perquè es puguin exhibir a tots els centres culturals de l'entitat.

L'experiència va enllà de les exposicions, amb una oferta d'activitats que inclou música, conferències i debats, jornades socials, tallers educatius i familiars, i activitats dirigides a grups de persones grans.

L'Obra Social La Caixa va programar la temporada 2016-2017 un total de 44 exposicions a l'entorn de 31 temàtiques diferents. La suma dels visitants de la xarxa de centres va arribar l'any passat a la xifra de 2.318.507. CaixaForum Girona va acollir 529 activitats i va rebre 163.648 visitants.

CaixaForum Barcelona ha presentat exposicions fruit d'aliances amb el Musée du Louvre i el British Museum. Tocaran temes com l'antic Egipte, Disney o la pintura d'Andy Warhol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La coreògrafa Marta Izquierdo experimenta sobre la frontera i l´exili a l´Animal a l´Esquena

La coreògrafa Marta Izquierdo experimenta sobre la frontera i l´exili a l´Animal a l´Esquena

L'artista mostrarà divendres al Teatre Ateneu de Celrà un nou espectacle amb la col·laboració de...

La Casa de Cultura proposa un cicle sobre la revolució nanotecnològica i la computació

La Casa de Cultura de Girona a anunciat cicles de conferències sobre la revolució nanotecnològica,...

La connexió de Mazoni amb músics turcs triats a l´atzar arriba a l´Auditori de Girona

La connexió de Mazoni amb músics turcs triats a l´atzar arriba a l´Auditori de Girona

El cantant bisbalenc oferirà 3 actuacions els dies 6, 7 i 8 d'octubre a Manresa, Girona i...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema