La nova temporada del CaixaForum Girona arrencarà el vinent dia 15 amb un projecte inèdit: Cinema i emocions. Un viatge a la infància.

Gràcies a la col·laboració amb la Cinémathèque Française, aquesta mostra immersiva indaga el paper fonamental de la infància en la creació d'històries i personatges en el cinema, i la influència que aquestes pel·lícules han tingut en el desenvolupament del públic infantil.

La mostra crea una experiència immersiva a partir de l'escenografia i de recursos com la il·luminació, el cromatisme, les projeccions en pantalles de diverses mides i les reproduccions de personatges tan representatius com King Kong. Aquesta exposició té més de 250 peces de la Cinémathèque Française.

La fotografia documental tindrà un paper destacat a través de l'últim treball de la prestigiosa fotògrafa Cristina García Rodero, que ha viatjat a l'Índia convidada per l'Obra Social La Caixa per documentar el paper de les dones a les comunitats rurals d'Anantapur. La mostra Cristina García Rodero. Terra de somnis s'inaugurarà a Girona el 20 de setembre.

La mostra està formada per 80 fotografies que volen donar veu a les dones de comunitats rurals d'aquesta regió i posa en relleu el poder de transformació que tenen allà on viuen.

La pintura també serà protagonista aquesta temporada amb Pintura flamenca i holandesa dels museus de Ginebra, una mostra organitzada en col·laboració amb el Museu d'Art i Història de Ginebra que vol donar a conèixer l'estil de la pintura flamenca i desvelar el naixement del gènere costumista en el context socioeconòmic dels segles XVI i XVII. Aquesta és l'exposició que s'inaugurarà més tard, a partir del 15 de febrer de 2018.

CaixaForum Girona ha informat que oferirà un intens calendari d'activitats dedicades a tots els públics, que el confirmaran «com un espai de trobada entre la cultura i la ciutadania».

El «model únic a l'Estat» que representa CaixaForum es concreta en la concepció d'exposicions específicament pensades perquè es puguin exhibir a tots els centres culturals de l'entitat.

L'experiència va enllà de les exposicions, amb una oferta d'activitats que inclou música, conferències i debats, jornades socials, tallers educatius i familiars, i activitats dirigides a grups de persones grans.

L'Obra Social La Caixa va programar la temporada 2016-2017 un total de 44 exposicions a l'entorn de 31 temàtiques diferents. La suma dels visitants de la xarxa de centres va arribar l'any passat a la xifra de 2.318.507. CaixaForum Girona va acollir 529 activitats i va rebre 163.648 visitants.

CaixaForum Barcelona ha presentat exposicions fruit d'aliances amb el Musée du Louvre i el British Museum. Tocaran temes com l'antic Egipte, Disney o la pintura d'Andy Warhol.