Pilar Abel no és filla de Dalí

La Fundació Gala-Dalí critica la decisió judicial d'autoritzar l'exhumació per la «inutilitat dels costos i perjudicis de tota mena» i reitera la seva «reserva expressa d'emprendre accions» · L'entitat titlla la polèmica d'«absurda i artificial»

12.09.2017 | 07:05
La làpida de la tomba de Dalí es va aixecar el 26 de juliol per exhumar el cadàver.

Les proves d'ADN dutes a terme a partir de restes del cos de Salvador Dalí han demostrat que Pilar Abel no és filla de l'artista, ni hi té cap vincle de parentesc, tal com la pitonissa figuerenca afirmava amb rotunditat.

La Fundació Gala-Salvador Dalí va informar ahir que ha rebut els resultats de les proves d'ADN de Salvador Dalí, que demostren que Pilar Abel «no és filla biològica de Salvador Dalí».

El Jutjat de 1a Instància núm. 11 de Madrid ha traslladat als lletrats de la Fundació Gala-Salvador Dalí (el despatx Roca Junyent) el dictamen emès per l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses en què, després d'analitzar les mostres biològiques de Pilar Abel Martínez i les obtingudes en l'exhumació de les restes mortals de Salvador Dalí, conclou que els resultats obtinguts «permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de María Pilar Abel Martínez».

La Fundació afirma que aquesta conclusió «no és cap sorpresa», ja que «no hi ha hagut en cap moment cap indici de veracitat d'una pretesa paternitat».

Així mateix, la Fundació titlla d'«inusual i injustificada» la decisió judicial de practicar l'exhumació. Ha estat «totalment inadequada i desproporcionada, i es posa en evidència la seva total improcedència i la inutilitat dels costos i perjudicis de tota mena, que ha ocasionat, respecte als quals la Fundació reitera la seva reserva expressa d'accions».

La Fundació s'«alegra» que amb aquest dictamen es posi fi a una polèmica «absurda i artificial» i que la figura de Salvador Dalí quedi «definitivament exclosa d'unes pretensions sense fonament».

La Fundació Dalí també s'alegra de «poder-se centrar novament» en la gestió del seu extraordinari llegat artístic i en la divulgació de la obra i figura de Salvador Dalí.

Restitució de les restes mortals

Properament es restituiran les restes mortals de Salvador Dalí, segons informa l'entitat figuerenca en un comunicat.

El passat 20 de juliol, un equip de forenses de l'Institut Nacional de Toxicologia van practicar l'exhumació del cadàver de Dalí, que reposa sota la cúpula geodèsica del Teatre Museu de Figueres, i li van extreure restes com ara queixals i ossos llargs per aconseguir mostres d'ADN que seran determinants per al judici que ha de tenir lloc el 18 de setembre a Madrid arran de la demanda de paternitat presentada per Pilar Abel.

Per altra part, l'exalcalde de Figueres Marià Lorca, que va gestionar l'enterrament de Dalí l'any 1989, va demanar a finals de juliol en declaracions als periodistes que, en el cas que Pilar Abel no sigui filla de Dalí, «se li reclamin danys i perjudicis».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema