Les artistes Andrea Motis i Sheila Jordan seran els caps de cartell de la XVII edició del Girona Jazz Festival, que se celebrarà del 17 al 30 de setembre.

A més de Jordan i Motis, completen la programació un total de nou actuacions, Chicuelo-Mezquida, Pataxó, Magalí Sare & Manel Fortià, Threejay, Julia Valle, Martí Serra i Mowgli i The Explosive Swing Trio.

El tinent d'alcalde i regidor de Cultura de Girona, Carles Ribas; el diputat de Cultura de la Diputació, Albert Piñeira, i el director del Girona Jazz Festival, Francesc Ubanell, van presentar ahir la nova edició del festival.

Van coincidir a destacar l'expansió del festival enllà de la ciutat de Girona: «la cultura no entén de fronteres. No és només la ciutat de Girona la implicada, sinó tot el territori. Aproximar-nos a Salt o a Perpinyà és una cosa positiva i una necessitat», va dir Ribas.

Va dir també que «ens queda jazz per a anys» i es va referir a la diferència d'edat entre Motis i Jordan, els dos plats forts del festival, de 22 i 88 anys, respectivament.

La cantant nord-americana Sheila Jordan té una dilatada trajectòria musical.

Una de les principals novetats d'aquesta edició és la celebració del Jazzpont, la primera col·laboració transfronterera del festival amb el Jazzèbre de Perpinyà.

El dissabte 29 de setembre, Julia Valle visitarà la Casa Musicale de Perpinyà i l'endemà Martí Serra i Mowgli actuaran a la plaça dels Jurats de Girona. L'Auditori de Girona, la Casa de Cultura i l'auditori de la Fundació Valvi, a més de la plaça dels Jurats, a Girona; la Mirona, a Salt; la plaça de l'Església a Celrà, i la Casa Musicale a Perpinyà seran els escenaris del festival.