La pitonissa de Figueres Pilar Abel, la dona que reclama la paternitat del pintor Salvador Dalí, ha anunciat la seva intenció de recórrer les proves d'ADN realitzades després de l'exhumació de les restes del pintor perquè «no es fia de la cadena de custòdia» de les mostres. Aquestes anàlisis, segons va informar dimecres la Fundació Gala-Salvador Dalí, «permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de María Pilar Abel Martínez».

Abel, que encara insisteix que és filla de l'artista, ha expressat la seva «fe» en la jutge de Madrid que va ordenar l'exhumació del cadàver de Dalí i la seva intenció de continuar «lluitant».

«Vull recórrer la sentència i aportaré un altre forense, perquè no me'n refio»,va explicar Abel en un entrevista a periodistes de TVE. Va recordar, així mateix, que no coneix personalment la magistrada i que «aquesta havia de tenir una base més forta» per ordenar la realització de les proves.

La vident va avançar la intenció de la seva advocada d'«intentar aturar el judici» sobre la paternitat previst per al pròxim 18 de setembre en el qual esperava ser reconeguda com a filla del pintor. «Hi ha molts interessos creats», va explicar Abel, i va dir que se sent com «David contra Goliat».

Les costes

Pel que fa a la possibilitat que hagi d'assumir el pagament de les costes judicials i li puguin reclamar el cost econòmic derivat de l'exhumació, Abel va respondre: «Soc insolvent i tinc una advocada d'ofici».

La vident de Figueres va lamentar que amb aquests resultats es «posa en dubte la paraula d'una persona gran (la seva àvia)». «Ho sento més per ella que per mi», va comentar Abel, i va apuntar que el pintor era una figura pública però «tenia una vida pròpia de portes endins que ningú controlava».

Abel, de 61 anys, que va treballar com a pitonissa televisiva, ja va perdre l'any 2005 un judici contra l'escriptor Javier Cercas a qui reclamava perquè, segons ella, un dels personatges de la novel·la Soldados de Salamina s'inspirava en ella.