La Fundació Gala-Salvador Dalí ha escollit en una reunió extraordinària del Patronat a Jordi Mercader Miró com a nou president de l’ens. Ho serà en substitució de Ramon Boixadós, que va morir el passat 12 d’agost. Mercader, que ja ostentava el càrrec de vicepresident segon des de la mort d’Antoni Pitxot, és enginyer industrial i màster d’Economia i Direcció d’Empreses per IESE.

També presideix el grup paperer Miquel i Costas & Miquel, S.A, vicepresident del consell d’administració de VidaCaixa Grup, membre de la junta directiva del Cercle d’Economia, patró de la Fundació Princesa de Girona, vicepresident de l’Institut Cerdà i membre del Consell de Mecenatge de la Fundació Pasqual Maragall. El nou president també és patró vitalici de la fundació des de l’any 1990.

Mercader va néixer a Portbou l’any 1943 i és doctor enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Catalunya. A banda dels càrrecs directius que ostenta, també va ser president dela naviliera Bazán, de l’antic Institut Nacional d’Indústria (INI) i vicepresident del consell d’Administració de la La Caixa, d’Aigües de Barcelona i de Repsol YPF.