Els familiars de Ramon Boixadós fan donació de 600 llibres a la biblioteca de Garriguella

23.09.2017 | 00:21

La família de l'enginyer figuerenc Ramon Boixadós –desaparegut el passat mes d'agost– ha donat 600 llibres d'art, història i literatura a la Biblioteca de Garriguella. La voluntat del qui va ser molts anys president de la Fundació Gala Dalí s'ha fet efectiva aquesta setmana, en un acte íntim, a la biblioteca del municipi. Des de ben jove, quan estudiava enginyeria industrial, el figuerenc Ramon Boixadós i Malé es va sentir atret pels llibres. Amb el pas dels anys va consolidar una biblioteca particular copiosa i de temes molt diversos. Boixadós, que va ser responsable dels Jocs Olímpics del 92, era un convençut de la importància de la xarxa pública de biblioteques de Catalunya, i va voler fer donació de 600 llibres de la seva col·lecció, amb la voluntat explícita que qualsevol lector en pugui gaudir, consultar-los i fer-los servir.

La Biblioteca i l'Ajuntament de Garriguella se senten «honorats» d'acollir aquest «llegat tan valuós», i garanteixen que aquests llibres, un cop classificats i catalogats, passaran a ser d'accés públic.

El llegat bibliogràfic de Ramon Boixadós es pot agrupar en quatre grups temàtics: la Barcelona Olímpica, amb volums dedicats al fet olímpic i a la transformació de la capital catalana, art internacional, Salvador Dalí –inclou l'obra literària completa de l'artista–, i l'Empordà, la terra que va veure néixer Ramon Boixadós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema