Els arqueòlegs que durant l´estiu van treballar en les excavacions al castell de Campelles van descobrir dues torres més. Les tor­res estan situades al voltant de la torre principal i se suposa que la reforçaven. Cadascuna de les torres conserva quatre espitlleres. La torre principal va ser construïda en un turó sobre el poble de Campelles en temps de la guerra entre els regnes de Mallorca i el d´Aragó.

Del 1276 al 1279 va ser un regne separat del d'Aragó. Després, va ser un regne privatiu. És a dir, tenia rei, però sense corts, i estava sotmès a la corona d'Aragó. Això no obstant, perquè tornés de ple a la corona d'Aragó, el rei Pere III el Cerimoniós (pare de Joan I) va haver de tornar a fer la conquesta de Mallorca al 1343. A part de les illes, el regne de Mallorca abastava el Rosselló i la Cerdanya.

El darrer rei efectiu de Mallorca, Jaume III de Mallorca (1324-1349) va vendre el Rosselló i la Cerdanya a Lluís d'Anjou (llavors regent de França). Amb els diners va reclutar un exèrcit i va desembarcar a Mallorca, on va ser derrotat i mort a Llucmajor per l'exercit de Pere el Cerimoniós i pare de Joan I.

Pere el Cerimoniós es va quedar tot Mallorca, la Cerdanya i el Rosselló. Campelles formava part de regne de Mallorca i per això Jaume III va fer fer la torre.

El descobriment de les torres auxiliars demostra que el castell va tenir utilitat entre els segles XIV i el XIX. Per això, la creença és que en excavacions futures descobriran nous accessos. Situat en un turó estratègic, el castell podia haver tingut utilitat durant la guerra civil catalana, les invasions franceses, la Guerra dels segadors i en els conflictes civils dels cinc segles posteriors a la de Mallorca.