Els Mossos d'Esquadra van detenir el 13 de setembre un home de 43 anys veí d'Alcanar per robar peces arqueològiques del jaciment iber d'Ulldecona. Al detingut se l'acusa de quatre delictes contra el patrimoni històric i quatre de furt d'objectes de valor històric, cultural i científic. El jutge ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.

El 13 de setembre, un testimoni va avisar de la presència de l'espoliador i la policia local i els Mossos van realitzar un operatiu de recerca i van detenir el sospitós mentre feia més forats i havia recollit fragments de ceràmica. El sospitós estava fent servir eines de cultiu, un detector de metalls i bosses per recollir el material que desenterrava. Es va entrar al seu domicili i es van localitzar desenes de peces antigues que molt probablement procedien del mateix jaciment les quals van ser intervingudes.

El jaciment d'Ulldecona estava molt ben conservat. Els saquejos que el detingut va realitzar el passat estiu van arruïnar tant els estrats geològics com gran quantitat d'objectes de ceràmica que hi contenia, molts dels quals es van fracturar.