La Casa de Cultura de Girona a anunciat cicles de conferències sobre la revolució nanotecnològica, el present i el futur de la computació, i lectures filòsòfiques de les gran obres de la literatura universal.

En aquest segon semestre de l'any s'han programat cicles sobre novel·la històrica, ciència, intel·ligència creativa, geopolítica, història i medicina.

Coincidint amb el centenari de la mort de Prat de la Riba i el cent-cinquanta del naixement de Puig i Cadafalch, el mes de novembre es farà una aproximació a les figures més representatives de la Mancomunitat de Catalunya.

El cicle sobre la lectura filosòfica de les grans obres de la literatura universal s'ha programat conjuntament amb l'Escola Municipal d'Humanitat (Centre Cultural la Mercè), després que l'any passat superés totes les expectatives de públic amb més de 2.000 assistents a un total de deu conferències.

El nou curs s'obrirà amb la divuitena edició del Contemporàlia | Ciència proposa una anàlisi sobre l'aplicació de les computadores en el nostre dia a dia des de quatre perspectives: els videojocs, la complexitat, les implicacions socials de la intel·ligència artificial i la computació d'altes prestacions.

El cicle tindrà lloc els dijous (19.30 h) del 28 de setembre al 26 d'octubre. En l'àmbit de la geopolítica es reedita el curs Mapamundi amb Josep Martinoy.