La Conselleria de Cultura de la Generalitat, després d'anunciar que vol convertir l'Arts Santa Mònica en un centre d'Arquitectura, ha cessat el director del centre, Jaume Reus, que, en un comunicat fet públic ahir, reclama «el cessament de les pressions a la figura del director».

L'historiador de l'art i gestor cultural demana que es «compleixi el compromís del departament de Cultura», els màxims responsables del qual el 2015 eren Ferran Mascarell i Jordi Sellas, segons el qual el càrrec seria per a un període de quatre anys. «La falta de continuïtat dels projectes -prossegueix- és el pitjor que li pot passar a un centre o museu».

En el seu escrit, Reus es posiciona en contra de «la cultura d'aparador i de les pràctiques culturals erràtiques i temeràries sempre temoroses davant certs grups de pressió» i recorda que en menys de tres anys han passat tres consellers diferents per Cultura.

Segons el seu parer, «el canvi de funció del centre és una més d'algunes decisions i projectes erràtics i temeraris dels últims anys».

Ressalta que divendres passat es va presentar el nou Pla de Museus de Catalunya, al qual no va ser convocat, cosa que, segons el seu parer, «demostra que el departament actua amb la tàctica de manual de males pràctiques camuflant la notícia perquè passés desapercebuda en el sector».