Al director cinematogràfic Xavier Gens li va sorprendre molt quan Albert Sánchez Piñol li va dir que abans d'escriptor havia sigut antropòleg. "A Sánchez Piñol li hauria agradat ser Darwin", ha explicat en una entrevista.

En aquest sentit, ha manifestat que l'adaptació cinematogràfica de la novel·la 'La pell freda', que ell mateix ha dirigit, és un homenatge a l'escriptor perquè "tingués la possibilitat a la gran pantalla de fer com Darwin, traslladar-se a una illa i descobrir una nova espècie".

'La pell freda', l'exitosa novel·la de Sánchez Piñol, s'ha estrenat al Festival de cinema de Sitges i arribarà als cinemes al 20 d'octubre. La cinta està protagonitzada per David Oakes, Aura Garrido i Ray Stevenson, i entre el seu repertori també hi ha John Benfield, Iván González i Ben Temple, entre altres.

'La pell freda' narra la història de dos militars destinats a una illa perduda enmig de l'oceà, que cada nit s'han de resguardar en un far de l'assetjament d'unes estranyes criatures marines. Els encarregats de fer l'adaptació cinematogràfica d'aquesta novel·la de terror, aventures i ciència ficció de Sánchez Piñol han estat Jesús Olmo i Fron Sheean. Els drets de traducció d'aquest llibre s'han venut en 37 llengües i s'ha comparat amb obres d'autors com Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad i Howard Phillips Lovecraft.