La proposició indecent

Els Farrés Brothers van tornar dimecres a Temporada Alta, aquest cop amb un espectacle de titelles per a adults i amb música en directe

18.10.2017 | 12:42

La visita de la vella dama

Direcció i dramatúrgia: Jordi Palet
Intèrprets: Xavier Capdet, Vicky Peña, Jordi i Pep Farrés, Ireneu Tranis i Jordi Vidal
Teatre de Salt - 11 d´octubre - Festival temporada Alta

Després de Tripula, que embarcava petits i grans en globus aerostàtic per volar cap a una aventura preciosa, els Farrés Brothers van tornar dimecres a Temporada Alta, aquest cop amb un espectacle de titelles per a adults i amb música en directe. Perquè a La visita de la vella dama tots són titelles, alguns literalment, i d´altres de manera figurada, però tots tenen al darrere algú que els mou els fils.

El muntatge, que revisita el text de Friedrich Dürrenmat, ens situa a Gullen, una ciutat soterrada en la decadència, amb ciutadans representats per ninots que, amb una farmaciola en comptes de caixa toràcica o un alçacoll, evoquen un metge o un mossèn.

Aquesta massa de marionetes a escala humana espera l´arribada de la vella dama del títol com qui vol la pluja en temps de sequera, tothom confia que Clara Zachanassian serà la miss Marshall que els traurà del pou. I ho serà, però a canvi d´una allau de milions els fa una proposta indecent, perquè l´estrafalària milionària ha tornat per venjar-se d´un vell amant.

La Clara, que juntament amb el seu antic amor, l´Alfred, és un dels pocs personatges de carn i ossos, els porta a plaer al seu terreny, en un procés que podria ser un pèl més curt. Una grotesca Vicky Peña en la pell de l´estrambòtica senyora ajuda a fer que les pètries cares dels maniquins siguin perfectes per evidenciar les baixeses humanes i la facilitat per oblidar els escrúpols a canvi de diners fàcils.

«Voleu justícia?», li pregunten. I ella s´afanya a contestar: «Ara me la puc permetre», abans de treure la ciutat dels titelles de les flames de la misèria econòmica per deixar-los caure a les brases de la misèria moral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema