L'Ajuntament de Figueres ha descobert nou documents notarials de Salvador Dalí dels quals no en tenia constància fins ara. Han aparegut en una caixa de seguretat que hi havia a la secretaria municipal. La troballa s'ha fet després que aquest estiu es fes el relleu de secretari.

Aquestes escriptures, que van des del 1974 fins al 1977, inclouen l'acord de donació en vida de 25 obres al consistori amb data del 12 de novembre del 1977. Al document, apareixen detallades i es fa constar que l'artista volia que fossin «exposades i allotjades» al museu de Figueres per «incrementar així el patrimoni cultural artístic de la ciutat».

També s'inclou un document del dia 11 de novembre d'aquell mateix any sobra la constitució d'una fundació pública, la Fundació Teatre Museu Dalí, a qui va donar 83 obres que també estan descrites i fotografiades a tall d'inventari. Fonts de la Fundació Gala -Salvador Dalí consideren que aquesta informació ja se sabia i confirmen que aquestes donacions ja estan documentades.