Unes seixanta experiències conformen el festival del patrioni cultural de Girona, Som Cultura, que començarà el pròxim 4 de novembre i que oferirà les seves propostes durant tot aquest mes a quaranta municipis de la província.

Els organitzadors van presentar ahir la segona edició d'una cita que es divideix en quatre eixos temàtics: familiar, popular, l'anomenat Cultura Activa i l'exclusivament centrat en el patrimoni.

La representant del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Laia Conill, va explicar que l'objectiu és oferir «una programació variada» i que, cada cap de setmana, el festival, el pressupost del qual és de 15.000 euros, se centrarà en un aspecte concret.

Les activitats començaran el 4 de novembre amb una trobada d'usuaris de la xarxa social Instagram a Figueres, que inclourà un circuit fotogràfic per la ciutat amb un guia que mostrarà els racons i espais impregnats de la memòria daliniana.

També el primer cap de setmana s'han programat vint propostes familiars com un taller sobre arqueologia al Museu d'Empúries, una visita al Museu dels Sants d'Olot o una ruta ciclista per diversos pobles del Baix Empordà.

El segon i tercer cap de setmana estaran dedicats a la cultura popular i activa amb un recorregut pels escenaris on la sèrie Joc de trons va gravar alguns dels capítols de la sisena temporada.

L'últim es dedicarà exclusivament al patrimoni, amb més de trenta activitats com visites guiades o teatralitzades a monuments com els monestirs de Sant Feliu de Guíxols, Ripoll o Sant Pere de Rodes o a les catedrals de Girona i Castelló d'Empúries.

El dia de clausura del festival, el 25 de novembre, tots els museus oferiran diferents tallers i, a la nit, s'ha organitzat el concert Reviu Mozart a la Catedral de Girona, a càrrec del duo Carles&Sofia Piano, que interpretarà el rèquiem de Mozart a quatre mans al piano.