L'escriptor nord-americà Dan Brown va apostar ahir pel diàleg «en temps turbulents». Ho va dir referint-se a la situació política catalana a l'inici de la roda de premsa que va oferir a La Pedrera per presentar la seva nova novel·la Origen (Columna Edicions), un llibre en el qual part de la trama està ambientada a La Pedrera, la Sagrada Família i el monestir de Montserrat.

Brown va dir: «Aquest és un moment dolorós i tinc molta esperança, soc optimista i crec que tot se solucionarà». «S'ha de tenir temps per escoltar la gent i compartir idees, sobretot aquelles idees que són diferents a les nostres».

En la novel·la, Robert Langdon, el conegut professor de simbologia i iconografia de Harvard, viatja al Guggenheim per assistir a un anunci que canviarà la ciència.

L'amfitrió de la vetllada és Edmond Kirsch, un jove multimilionari que ha desenvolupat grans invents tecnològics i que va ser un dels alumnes més brillants del mateix Langdon. Es disposa a revelar un gran descobriment que respondrà a dues preguntes: d'on venim i a on anem, però quan es disposa a fer l'anunci, explota el caos.