Les autoritats libaneses han anunciat avui la recuperació del quadre "Retrat de la senyora James Reeves", probablement l'original del pintor espanyol Salvador Dalí que havia sigut "robat en un país veí".

"Probablement és l'original i val milions de dòlars", va dir l'Oficina Internacional de Prevenció de Crims de la Policia, en un comunicat.

La policia va confiscar el quadre el passat dia 13, després de diverses recerques que van conduir a la detenció de quatre sospitosos, tres sirians i un libanès, que suposadament intentaven vendre l'obra.

Les Forces de Seguretat Interior van agregar en un comunicat que la confiscació de l'obra es va dur a terme "en el marc de la lluita contra el robatori i tràfic d'antiguitats", va agregar l'Oficina a la nota, en la qual van assenyalar que "la pintura va ser robada en un país veí".

El retrat de la senyora James Reeves va ser pintat el 1954 i, segons la pàgina web de la Fundació Salvador Dalí va ser subhastat per la galeria Christie's, de Londres, el 10 de desembre de 1997.