La companyia Atrium va ser proclamada ahir a la nit guanyadora de l'onzè Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana pel seu projecte Alba, escrit per Marc Artigau, que s'estrenarà el 2018. L'acte de lliurament es va fer a la sala La Planeta de Girona, en el marc de la programació del festival Temporada Alta.

Alba és un muntatge teatral que tracta sobre la solitud de l'individu en la societat i es pregunta, per exemple, si la realitat virtual contribueix a aillar les persones de la realitat presencial.

Els mecanismes de l'amor, l'amistat, la família i la fe són en el punt de partida d'una obra que es basa en una idea de la productora Atrium Produccions, i que té com a director Raimon Molins, mentre que els actors David Selvas i Patricia Mendoza formen part d'un repartiment que encara s'ha d'acabar de tancar.

Atrium és un col·lectiu nascut l'any 2005 que treballa de forma estable a la Sala Atrium de Barcelona.

El projecte Alba que optaven al premi en aquesta edició. El guanyador s'emporta una dotació de 40.000 euros per portar a terme un muntatge que s'estrenarà a la propera edició del Festival Temporada Alta, el 2018, i es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya.

El premi Quim Masó, creat el 2006, és el primer guardó de Catalunya que financia la producció d'espectacles teatrals en llengua catalana.

El jurat està format per reconeguts professionals de les arts escèniques. En aquesta edició l'han integrat Xavier Albertí, Josep Domènech, Josep Maria Miró, Pere Puig, Narcís Puig, Jep Sánchez, Laura Serra i Guillem Terribas.

El projecte guanyador del Premi Quim Masó de l'any 2016, Medusa, s'estrenarà el proper 1 de desembre a l'espai El Canal. Aquesta és una producció de la companyia barcelonina La Virgueria que pren com la punt de partida una adaptació de Pablo Ley de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón sobre el cineasta, fotògraf i pintor Prohaska.