Temporada Alta acull des de fa anys diversos espectacles de l'escena iberoamericana i des de fa cinc els agrupa sota el cicle Connexió Iberoamèrica, que compta amb el suport d'Ibersescena.

En aquesta edició s'inclouen cinc d'aquests espectacles. Dos muntatges aixequen el teló de Connexió Iberoamèrica aquest cap de setmana.

El teatre Canal de Salt acollirà avui l'estrena a Catalunya de Mendoza, de la companyia mexicana Los Colochos, una adaptació de Macbeth en el context de la revolució mexicana.

L'endemà, a la Sala La Planeta, serà el torn de Camargo, escrita i dirigida per Johan Velandia i de la mà La Congregación Teatro, primera companyia de Colòmbia que visita el Festival. Una obra que s'endinsa en la vida íntima i mental d'un dels assassins en sèrie més despietats d'Amèrica Llatina: Daniel Camargo Barbosa, que va ser conegut com 'el monstruo de los manglares'. Narcís Puig, del Temporada Alta, va remarcar ahir que es tracta de dues obres bastant sanguinàries.

L'actriu Erandeni Durán va dir que Mendoza és una adaptació de Macbeth que s'ambienta en la revolució mexicana. Els autors van fer més que «una tropicalització del text», ja que van reflectir «un sentiment i una forma de veure el món». «En aquesta versió els protagonistes són dos mexicans que volen el poder». «Cap país està exempt a aquesta ambició i abús de poden que tenen els governants».

Més espectacles

A més de les dues d'aquest cap de setmana, s'han programat dues propostes argentines, Las ideas, de Federico León, que es presenta per primer cop al Festival, i Arde brillante en los bosques de la noche, la darrera proposta de Mariano Pensotti, director que visita el Temporada Alta per quarta vegada. Des del Brasil, arriba la darrera proposta de Christiane Jatahy, A floresta que anda.